«Οι στρέιτ φίλοι μου χώρισαν από απιστία» - «Η ελληνική οικογένεια έχει πολλές μορφές» πρόσθεσε.

Για το θέμα της ρύθμισης για τον γάμο των ομοφυλόφιλων και της τεκνοθεσίας, για τον ρατσισμό αλλά και για το «Παρά Πέντε» μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» ο Γιώργος Καπουτζίδης σχολίασε την τεράστια επιτυχία του «Παρά Πέντε»: «Μετά την επιτυχία του “Παρά Πέντε” ένιωσα ότι πρέπει να μου δουν τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερίνη, τα πάντα. Ήταν η πιο κουραστική περίοδος της ζωής μου. Ήμουν εξαντλημένος σωματικά και ψυχικά. Ένιωσα ότι πρέπει να αναμετρηθώ με αυτό που είχα κάνει και αυτό είναι λάθος, δεν χρειάζεται να αναμετριέσαι με τίποτα. Τώρα καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αναμετρηθείς με αυτό. Τώρα ξέρω πως αυτό που έγινε με το “Παρά Πέντε” δεν γίνεται, τι να βγει που να κάνει 66%;».

Για την πολιτική ορθότητα τόνισε: «Δεν είναι βρισιά η λέξη “πολιτική ορθότητα” και δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να φοβόμαστε. Η πολιτική ορθότητα έχει έρθει για να μας βοηθήσει να συμπεριφερόμαστε καλύτερα ο ένας στον άλλον. Δεν φτάνεις στο άλλο άκρο αν τη χρησιμοποιείς σωστά. Η πολιτική ορθότητα είναι ένα εργαλείο. Άλλοι άνθρωποι τη χρησιμοποιούν σωστά, άλλοι δεν τη χρησιμοποιούν σωστά».

Σχετικά με το θέμα της υιοθεσίας παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρι ο ηθοποιός και σεναριογράφος σημείωσε: «Είναι πολύ προβληματικό όταν μιλάει κάποιος και λέμε “λέει την άποψή του”. Η άποψη πρέπει να εμπεριέχει γνώση, αλλιώς η άποψή σου είναι από κούφια έως ασήμαντη. Βγαίνουν άνθρωποι στην τηλεόραση που εκφέρουν την άποψή τους, που συνήθως είναι συνονθύλευμα πραγμάτων που διαβάζουν στο Facebook και δεν έχουν πάει ούτε μία φορά να δουν μία οικογένεια με ομόφυλους γονείς, δεν έχουν συνομιλήσει μαζί τους και δεν έχουν δει το παιδί».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αν θέλει ας ψηφίσει όχι, αλλά πρώτα πρέπει να δει ποιους γονείς θέλει να απορρίψει και να δει αυτά τα παιδιά. Είναι φοβερά συνειδητοποιημένη η απόφασή τους να γίνουν γονείς και μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία γνωρίζοντας όταν θα δυσκολευτούν και ότι η Πολιτεία δεν θα τους στηρίξει. Όλη η προσπάθεια αυτών των γονέων είναι να φτιάξουν ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά, ακόμα και χωρίς τη βοήθεια της Πολιτείας».

Σε ό, τι αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο Γιώργος Καπουτζίδης δήλωσε: «Ο άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει και να αποφασίσει πως θα κάνει τη ζωή του. Λένε για την πυρηνική οικογένεια, ότι κινδύνευσε. Κινδύνευσε σε άλλες χώρες; Μάθαμε τίποτα, πως κινδύνευσε η πυρηνική οικογένεια στον Καναδά;».

Και συνέχισε: «Λέγανε ότι θα κινδυνεύσει ο γάμος. Κινδύνευσε επειδή δύο ομοφυλόφιλοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης; Οι στρέιτ φίλοι μου χώρισαν από απιστία. Δεν ήρθε κανείς να μου πει ότι “παντρεύτηκαν κάτι ομοφυλόφιλοι απέναντι και αυτό κλόνισε τον γάμο μας”. Η ελληνική οικογένεια έχει πολλές μορφές».

Επιπλέον, ο Γιώργος Καπουτζίδης ανέφερε πως αν και έχει σκεφτεί τον εαυτό του παντρεμένο, δεν τον έχει φανταστεί ποτέ ως πατέρα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.