ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 : Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, έχει νομοθετηθεί η καταβολή μόνο για όσους προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ κλπ. Για τους συνταξιούχους του δημοσίου, εκκρεμεί η σχετική δικαστική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ωστόσο, στο οικονομικό επιτελείο προωθείται η άποψη ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να περιμένει.

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ: Δεδομένου ότι η απόφαση έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό προεξοφληθεί, το καλύτερο θα ήταν να γίνει κοινή και άμεση καταβολή των ποσών σε όλους τους συνταξιούχους καθώς με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει και ουσιαστική ένεση ρευστότητας σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο νοικοκυριά.

Εκτιμάται δε ότι όσο πιο γρήγορα πέσει το χρήμα στην αγορά, τόσο περισσότερο θα αυξηθούν οι πιθανότητες να “συγκρατηθεί” η ύφεση κατά το τέταρτο και καθοριστικό, όπως εξελίσσεται η χρονιά, τέταρτο τρίμηνο.

Για τους μισθωτούς, εκτός από την παράταση του προγράμματος των αναστολών και του “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” μελετάται και ένα νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης το οποίο θα απευθύνεται κυρίως στους εποχικούς υπαλλήλους.

Στόχος, οι εργαζόμενοι αυτοί να έχουν πρόσβαση σε ένα πλαίσιο επιμόρφωσης το οποίο εκτός από την ενίσχυση του βιογραφικού τους, θα τους εξασφαλίσει και ένα καλύτερο εισόδημα από τα 360 ευρώ του επιδόματος ανεργίας.

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ: Από τις αρχές του φθινοπώρου εκτιμάται ότι η φετινή ύφεση θα γίνει περισσότερο αισθητή από την έναρξη της πανδημίας οπότε κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να “πέσει χρήμα” στην αγορά.

Μόνο από την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, η ένεση ρευστότητας θα ξεπεράσει το 1 δις. ευρώ ενώ επιπλέον 1,2 δις. ευρώ προβλέπεται να διατεθούν μέσω της “επιστρεπτέας προκαταβολής 3”.

Αν προστεθεί και η ενεργοποίηση του προγράμματος “Γέφυρα” που θα ενεργοποιηθεί από τον Οκτώβριο αλλά και τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων, η συνολική απόδοση του πακέτου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα τρία δις. ευρώ.

Την άμεση καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους –ακόμη και στους συνταξιούχους του δημοσίου για τους οποίους δεν έχει κατατεθεί ακόμη η σχετική νομοθετική ρύθμιση- την υλοποίηση δύο ακόμη κύκλων επιστρεπτέας προκαταβολής, αλλά και τη θέσπιση ενός “πακέτου” μέτρων στήριξης για τους εργαζόμενους –ειδικά τους εποχικούς υπαλλήλους που έχουν υποστεί και πολύ μεγάλη πίεση στο φετινό τους εισόδημα- προβλέπει το φθινοπωρινό πακέτο μέτρων που οριστικοποιεί η κυβέρνηση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.