ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ – Είναι γνωστό, ότι τα σχολικά βιβλία του υπουργείου παιδείας, έχουν εκπέσει εδώ και πολλά χρόνια, από τον συνταγματικό σκοπό τους, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών και οδηγούν τους μαθητές σκοπίμως σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Η παρακάτω περίπτωση, όμως, σοκάρει με τη θρασύτητα των αρμοδίων να καλούν μαθητές να συμμετέχουν σε μαγικές τελετουργίες.

Ενημερωθήκαμε από γονείς μαθητών, ότι στο τετράδιο εργασιών της β’ γυμνασίου, στη σελίδα 9 του βιβλίου, οι μαθητές καλούνται να τραγουδήσουν με παλαμάκια έναν τελετουργικό ύμνο στη θεά της γονιμότητας Ondjou. Ένας μαθητής τραγουδάει ως ερώτηση και όλη η τάξη επαναλαμβάνει ως απάντηση! Πρόκειται ξεκάθαρα για συμμετοχή σε μαγική τελετή, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την δεύτερη εντολή[1] από τον Δεκάλογο και με όλη εν γένει τη χριστιανική διδασκαλία και τους βίους των Αγίων, οι οποίοι προτιμούσαν το μαρτυρικό θάνατο, παρά τη λατρεία, έστω και εικονική, ψεύτικων θεοτήτων.

Σε εκτενέστερη έρευνα, εντοπίστηκε παρόμοια τελετουργική άσκηση στο τετράδιο εργασιών γ’ και δ’ δημοτικού, στη σελίδα 53, όπου οι μαθητές καλούνται να χορέψουν το χορό της βροχής, μία μαγική τελετουργία των Ινδιάνων, με την οποία πίστευαν ότι θα προκαλέσουν βροχή.

Όσο, δηλαδή, οι γονείς ανυποψίαστοι στέλνουν τα βαπτισμένα παιδιά τους στο σχολείο να μάθουν γράμματα, αυτά καλούνται να υμνήσουν τελετουργικά τα δαιμόνια! Και μετά αναρωτιόμαστε, γιατί τα παιδιά έχουν γίνει βίαια, έχουν χάσει την αθωότητα και την καλωσύνη τους. Διότι κάποιοι φροντίζουν να απομακρυνθούν από την πηγή της αγάπης, της χαράς και της ζωής, τον Ιησού Χριστό, ώστε να προσκολληθούν στην πηγή του μίσους, της δυστυχίας και του θανάτου, τον διάβολο, και να γίνουν άνθρωποι βλαπτικοί, επικίνδυνοι, καταθλιπτικοί, αποτυχημένοι και δυστυχισμένοι.

Ακόμη κι΄αν κάποιοι επιλέγουν τέτοιες πρακτικές και συμμετοχές, έτσι για πλάκα, για να ξεφύγουν από τα τετριμμένα, τα καθιερωμένα, χωρίς να πιστεύουν στην αλήθεια των παραπάνω, η επίδραση επιτυγχάνεται. Ο διάβολος εκμεταλλεύεται την αδιαφορία μας, χαίρεται και ελαχιστοποιεί το συγκεκριμένο σκηνικό, ψιθυρίζοντάς μας ¨δεν είναι τίποτε αυτό¨, ώστε όταν για τα καλά του δοθούμε χασκογελώντας απερίσκεπτα, τότε μας δίνει και καταλαβαίνουμε. Η μεγαλύτερη επιτυχία του μισανθρώπου και μισόθεου είναι να σε κάνει να πιστεύεις πως δεν υπάρχει.

Μοναδική παρηγοριά σε αυτή τη μαύρη είδηση, είναι ότι υπήρξαν ανήλικοι μαθητές που αρνήθηκαν να υμνήσουν επικαλούμενοι την χριστιανική τους συνείδηση. Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, δέχθηκαν και bullying από καθηγητές για αυτή τους την άρνηση, παρά ταύτα παρέμειναν εδραίοι στην ομολογία της πίστης, αδιαφορώντας για το κόστος.

Αναμφίβολα, ζούμε χρόνια δύσκολα, χρόνια ομολογίας και σε αυτή την ομολογία καλούνται να συμμετέχουν και οι ανήλικοι χριστιανοί, όπως κλήθηκαν από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια οι παιδομάρτυρες. Αυτό φυσικά, εκτός από την υπεύθυνη ενημέρωση των παιδιών για να έχουν τεταμένη την προσοχή τους σε περίπτωση που κληθούν να συμμετέχουν σε μαγικές τελετουργίες, ύμνους θεών, γιόγκα, χάλογουιν κ.λπ., απαιτεί την τακτική συμμετοχή στα μυστήρια, το ειρηνικό κλίμα στην οικογένεια, την κοινή προσευχή, την επαγρύπνηση και κυρίως το παράδειγμα των γονέων στην αφοσίωση στον Χριστό, τον τελικό Νικητή αυτού του αοράτου πολέμου.

…………………………………..

[1] Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα, όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης. ου προσκυνήσεις αυτοίς, ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς· (Εξ. 20, 4-5)

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.