Χίλια σκάφη θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι της Αλικαρνασού στην Τουρκία την Τετάρτη, πριν κατευθυνθούν προς τη Γάζα, σε μια προσπάθεια να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό και να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τουρκικού τύπου, θα ξεκινήσουν από την Αλικαρνασσό με ενδιάμεση στάση στην Κύπρο, προφανώς στα κατεχόμενα, και τελικό προορισμό τις ακτές ανοιχτά της Ασντόντ.

Στόχος είναι να εμποδιστεί η γραμμή θαλάσσιου εφοδιασμού του Ισραήλ για μία εβδομάδα έως και 10 μέρες από το λιμάνι της Ασντόντ, αλλά και να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας.

Ένας εκ των διοργανωτών είναι Τούρκος που ο λογαριασμός του στο τουίτερ έχει εθνικιστικές αναρτήσεις και ο ίδιος δηλώνει ότι πρόκειται για διεθνή πρωτοβουλία από 40 χώρες δεν έχει καμία σχέση λέει με την τουρκική κυβέρνηση και τα περισσότερα σκάφη θα προέρχονται από τη Ρωσία, την Ισπανία και σε μικρότερο αριθμό από την Τουρκία, ενώ, όπως λέει, θα πάρουν μέρος και αντισιωνιστές εβραίοι.

Η όλη διοργάνωση θυμίζει το 2010 και το περιστατικό με το Μαβί Μαρμαρά που είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με άλλα πλοία για τη Γάζα, όταν Ισραηλινοί κομάντο επιβιβάστηκαν στο σκάφος σε διεθνή ύδατα και άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας 10 Τούρκους ακτιβιστές και οι διπλωματικές σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας είχαν βρεθεί και πάλι στο ναδίρ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.