Μεγάλη θλίψη υπάρχει στα Τρίκαλα και στην ελλαδική Εκκλησία. Ο Γέροντάς μας έφυγε, αλλά θέλω να του πω ότι είμαστε εδώ. Με τη γενναιότητα σου με την εργατικότητά σου πραγματικά βρισκόμαστε στο Ναό που πραγματικά ήθελες να κατασκευαστεί.

Το κατάφερες και αυτό που έχει μείνει στους πολίτες των Τρικάλων ήταν η εργατικότητά σου, ήταν η αγωνία σου να χαρεί ο κόσμος, να έχει αγάπη, να έχει ελπίδα.

Πριν είκοσι μέρες ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον Πρωτοσύγκελλο μου δίνουν το τηλέφωνο και η αγωνία ήταν αν θα κατασκευάσουμε και θα ολοκληρώσουμε το έργο της Αγίας Παρασκευής στο Φλαμούλι. Μας ευχαρίστησε, μιλάω και για τον κ. Αγοραστό, ότι έγινε η λειτουργία, η περσινή λειτουργία στον Άγιο Ελευθέριο. Είμαστε δίπλα, που κατασκευάσαμε και συντηρήσαμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στις φυλακές.

Πραγματικά ένας εργάτης ο Ποιμενάρχης μας, ο Γέροντάς μας. Να είστε σίγουρος ότι όλοι μας εμείς εδώ θα ακολουθούμε τις αρχές σας. Αυτό που κάνατε μέχρι τώρα.

Δεν έχουμε ακούσει από κανέναν πολίτη μια αρνητική λέξη απέναντι στο πρόσωπό σας. Ήσασταν δίπλα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που πραγματικά είχαν ανάγκη. Ήσασταν δίπλα στους ανθρώπους που χρειαζόταν τη βοήθειά σας. Πραγματικά και το φιλόπτωχο, αλλά και τα γεύματα που μοιραζόταν σε εκατοντάδες από την Ιερά Μητρόπολη πραγματικά ανακούφισαν τον κόσμο. Δεν μπορούμε να μην πούμε για τις παιδικές χαρές, για τις κατασκηνώσεις, για τη νεολαία που πραγματικά ήσασταν μπροστάρης και προσπαθούσατε να βοηθήσετε με κάθε τρόπο. Πραγματικά βρισκόσασταν συνεχώς δίπλα στη νεολαία. Κάνατε το Πνευματικό Κέντρο, έγινε η βιβλιοθήκη, έγινε το Μουσείο.

Εμείς όμως πρέπει να συνεχίσουμε και αυτό θα κάνουμε και έχετε την υπόσχεσή μας ότι όλοι μας δίπλα στον Ποιμενάρχη, δίπλα στον Πρωτοσύγκελλο θα βρισκόμαστε και θα έχουμε τις αρχές σας ως φάρο.

Αιωνία η μνήμη!

Σας ευχαριστώ.

Απομαγνητοφώνηση π. Γεώργιος Γραδούλας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.