Με επίκεντρο πλέον τον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, συνεχίζεται ο 1ος Παμφθιωτικός Εορτασμός για τον Πολιούχο της Λαμίας, ο οποίος πραγματοποιείται όλο τον μήνα Οκτώβριο σε διάφορα σημεία του Νομού με σύνθημα «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς».

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών σήμερα το απόγευμα χοροστάτησε στις Ιερές Ακολουθίες τόσο του Εσπερινού, όσο και της Ιεράς Παρακλήσεως, οι οποίες μεταδόθηκαν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm), κηρύσσοντας και επίσημα την έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολιούχου και Ελευθερωτού της Λαμίας.

Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος στους παρισταμένους πιστούς και στους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού ανέφερε:

«Οι άνθρωποι όταν έχουν μία ασθένεια, μία δοκιμασία τρέχουν στον γιατρό. Ο Ευαγγελιστής Λουκάς διαφέρει από τους άλλους γιατρούς. Είναι ο γιατρός που πηγαίνει αυτός στους ανθρώπους για να μας προσέξει, αρκεί εμείς να ανοίξουμε την καρδιά μας για να κάνει την σωστή διάγνωση και να μας δώσει την σωστή θεραπεία.

Όλο αυτό τον μήνα ζούμε έντονα την παρουσία του Αγίου μας. Αφήνει για λίγο το σπίτι του και κάθε μέρα πηγαίνει σε μικρά χωριά και σε πόλεις της Μητροπόλεως μας για να ευλογήσει τον κάθε άνθρωπο και να παράσχει απλόχερα την ιαματική του θεραπεία. Κινητή μονάδα υγείας είναι το Ιερό του Λείψανο και δεν είναι μόνο ευλογία αλλά και πρόκληση για όλους μας. Θα μείνουμε ασυγκίνητοι και αδιάφοροι από αυτή την αγάπη; Αυτή την ευλογία που μας δίνει η Εκκλησία μας να την αξιοποιήσουμε.

Από σήμερα και μέχρι την ημέρα της εορτής, ο Ευαγγελιστής Λουκάς βρίσκεται εδώ στο σπίτι του, στο «Ιατρικό του Κέντρο» για να του καταθέσουμε την αρρώστια της καρδιάς μας, της ψυχής μας και της ύπαρξής μας και ο Άγιος είναι εδώ για να μας δώσει την ευλογία και την θεραπεία του».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.