Εναντίον ενός πολέμου Τουρκίας και Ελλάδας, τάχθηκε με δηλώσεις του ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, παίρνοντας θέση για τα όσα διαδραματίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο το τελευταίο διάστημα. Ο ίδιος ωστόσο επεσήμανε πως η Τουρκία θα πρέπει να υπερασπιστεί έως τέλος τα δικαιώματά της.

Κατά τη σύγκληση της κεντρικής εκτελεστικής επιτροπής του CHP, ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε συγκεκριμένα για τη νέα ελληνοτουρκική κρίση: «Έναν τουρκο- ελληνικό πόλεμο είναι κάτι που δεν θέλουν τα δύο έθνη. Πρέπει να αναπτύξουμε πολιτικές που θα προάγουν την ειρήνη και τον πλούτο της περιοχής. Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματά μας χρησιμοποιώντας τη διπλωματία. Φυσικά ένα από τα θετικά της Τουρκίας είναι ότι δεν συγχωρεί τις παραβιάσεις του νόμου. Φυσικά, θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλος των δικαιωμάτων και των νόμιμων της Τουρκίας. Σε αυτό το πλαίσιο, καταδικάζουμε έντονα τις προκλητικές συμπεριφορές της Ελλάδας στο Καστελόριζο, στα παράλια της Τουρκίας. Το βρίσκουμε απαράδεκτο».

Ο Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε και στο Καστελόριζο τονίζοντας ότι «η Τουρκία καταδικάζει έντονα τις ανοιχτές προκλητικές συμπεριφορές. Ο εξοπλισμός του νησιού και η αποβίβαση στρατιωτών δεν μπορεί ποτέ να γίνει αποδεκτή. Πρέπει να γίνουν προειδοποιήσεις στην Ε.Ε., την Ελλάδα και τον ΟΗΕ. Η Τουρκία έχει δικαίωμα να εξαγάγει τους δικούς της ενεργειακούς πόρους και να προστατεύσει τα δικαιώματά της εδώ».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.