Από εκφυλιστική ασθένεια του εγκεφάλου, δηλαδή άνοια, υποστήριξαν ότι πάσχει ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, οι δυο μάρτυρες που παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, προκειμένου να γνωματεύσουν για την υγεία του κατηγορούμενου.

Οι δυο μάρτυρες σε μία πολύωρη διαδικασία, που άρχισε στις 9:30 και ολοκληρώθηκε στις 15:30 με δυο διαλείμματα, αγόρευσαν ένας νευροακτινολόγος και ένας δικανικός ψυχίατρος, τους οποίους κάλεσε η υπεράσπιση το τέως Μητροπολίτη. Οι δυο, υποστήριξαν πως ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάστηκαν ακτινογραφίες, πρόσφατες αλλά και παλαιότερες για να πεισθεί το κακουργιοδικείο ότι ο τέως μητροπολίτης παρουσιάζει προοδευτική άνοια.

Όσον αφορά την κατηγορούσα αρχή μπόρεσε σήμερα να αντεξετάσει μόνο τον ακτινολόγο και ζήτησε αναβολή της αυριανής διαδικασίας προκειμένου να μπορέσει να μελετήσει το τεράστιο μαρτυρικό υλικό που κατέθεσε ο δεύτερος γιατρός και θα αντεξετάσει στις 30 Ιουνίου. Αίτημα που έγινε δεκτό από το Κακουργιοδικείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαστική διαδικασία δύναται να συνεχιστεί και μετά την 30η Ιουλίου. Μετά από 6 ώρες δικαστικής διαδικασίας, προμηνύεται ότι η κατηγορούσα αρχή και ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως Μητροπολίτη θα δώσουν νομική μάχη μέχρις εσχάτων προκειμένου να καταφανεί αν ο Μητροπολίτης να παρακολουθήσει την σε βάρος του δίκη για βιασμό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.