ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ : Όταν συμβαίνει κάποια ακραία προκληση από την Τουρκία, ορισμένα site του περιθωρίου βγάζουν υποτιθέμενες ανακοινώσεις για επιστράτευση.

Σε επικοινωνία που είχε το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE με το Υπουργείο, διαψεύστηκαν όλα αυτά τα σενάρια.

Υπενθυμίζεται ότι Τουρκία και Λιβύη συμφώνησαν στα τέλη Νοεμβρίου του 2019 για τη χάραξη θαλάσσιων ερευνών στη Μεσόγειο και τη συνεργασία σε στρατιωτικά ζητήματα αλλά και ζητήματα ασφαλείας, προκαλώντας οργισμένη αντίδραση στην Ελλάδα.
Με την έκδοση της τουρκικής Navtex για περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας χτύπησε συναγερμός, όπως είναι φυσικό, στο ελληνικό Πεντάγωνο.

Ειδικότερα, οι Τούρκοι εξέδωσαν σήμερα Navtex η οποία έχει ισχύ από σήμερα έως τις 2 Αυγούστου για να καταπλεύσει το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis νότια του Καστελλόριζου, όπως φαίνεται και από τις συντεταγμένες.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε άμεση αντίδραση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αμέσως οι επιτελείς φαίνεται να έχουν προχωρήσει σε ένα πρώτο στάδιο μέτρων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, στα σύνορα του Έβρου καταγράφεται ηρεμία σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεταναστευτικές ροές, ωστόσο, οι συνοριοφύλακες είναι σε επιφυλακή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.