Η δημιουργία της πατριαρχικής εξαρχίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρική αποτελεί εκδίκηση στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας για την αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Αυτή την άποψη εξέφρασε ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας, Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος στο γερμανικό δίκτυο DW. «Τώρα βλέπουμε μια ξεκάθαρη εισβολή της Ρωσικής Εκκλησίας στην Κανονική επικράτεια του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, το οποίο αναγνώρισε την Ουκρανική Εκκλησία. Και αυτό είναι ενός είδους εκδίκηση της Ρωσικής Εκκλησίας στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας» είπε ο Επιφάνιος.

«Βλέπουμε ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος μοιάζει με τον Πούτιν. Όπως ενεργεί ο Πούτιν, με τα ίδια πρότυπα, ενεργεί τώρα ο Κύριλλος από την πλευρά της Ρωσικής Εκκλησίας, αν δεν μπορούν να επηρεάσουν, τότε προσπαθούν να διχάσουν. Προσπαθούν να εξαγοράσουν ορισμένους κληρικούς με συγκεκριμένους πόρους, γιατί δεν υπάρχει διχασμός ως τέτοιος μέσα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας» είπε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα λόγια του, τέτοιες πράξεις της ρωσικής Εκκλησίας θα έπρεπε να επηρεάσουν άλλες Εκκλησίες όσον αφορά την αναγνώριση της Ουκρανικής Εκκλησίας. «Τέτοιες ανομίες δεν μπορούν να υποστηριχθούν από άλλες Εκκλησίες. Καθώς πρόκειται για παραβίαση της κανονικής τάξης της Εκκλησία, η οποία υπάρχει περισσότερα από 1.500 χρόνια» επεσήμανε ο Επιφάνιος.

Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.