ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Αιτήματα προκαταβολής ύψους 50% είναι πλέον σε θέση να δέχεται το πληροφοριακό σύστημα από τους δικαιούχους των Σχεδίων Βελτίωσης, ενώ δίνεται και η δυνατότητα στον δικαιούχο να συνάψει σχετική σύμβαση με τραπεζικό ίδρυμα για τη χορήγηση δανείου κάλυψης ίδιας συμμετοχής, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα μεταβάλει τον τραπεζικό του λογαριασμό μέχρι να κατατεθεί σε αυτόν δημόσια οικονομική ενίσχυση τουλάχιστον ίση με το ποσό δανείου που έχει λάβει.

ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: Αυτή την περίοδο εξετάζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η καταβολή υψηλότερου ποσοστού προκαταβολών με μειωμένες εγγυήσεις στα επενδυτικά μέτρα του ΠΑΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, κάτι που θα έχει άμεση εφαρμογή και στα Σχέδια Βελτίωσης.

Η υποβολή των αιτημάτων προκαταβολής πραγματοποιείται μέσω της σχετικής εφαρμογής του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που έχει αναπτυχθεί και είναι ήδη διαθέσιμη, σύμφωνα με δελτίο τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Για την προκαταβολή απαιτείται η προσκόμιση ισόποσης εγγυητικής επιστολής.

Παράλληλα, το υπουργείο, υπενθυμίζει ότι αναμένεται η ενεργοποίηση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης προς αξιοποίηση από τους δικαιούχους, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν μέχρι και το 80% της εγγύησης για τα επενδυτικά τους δάνεια.

Από τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα ανανεώνουν το δελτίο ανεργίας τους μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ananeose-deltiouanergias

Ο ΟΑΕΔ έχει υλοποιήσει ένα εκτεταμένο σύνολο υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 40 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για ανέργους, εργαζόμενους, εργοδότες και επιχειρήσεις.

Η πρόσβαση νέων χρηστών στις περισσότερες από 40 διαθέσιμες e-υπηρεσίες γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τη χρήση των κωδικών του TAXISnet.

Η ανανέωση μπορεί επίσης να πραγματοποιείται με αυτοπρόσωπη παρουσία στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), αλλά συστήνεται η μη προσέλευση στα ΚΕΠ για τον περιορισμό των μετακινήσεων και την αποφυγή συγχρωτισμού.

ΟΑΕΔ-Επανέρχεται η ηλεκτρονική ανανέωση των δελτίων ανεργίας

Από τις 11 Μαΐου 2020 επανέρχεται η ηλεκτρονική ανανέωση των δελτίων ανεργίας

ΟΑΕΔ

Αθήνα, 06.05.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λήγει στις 10 Μαΐου 2020 η αυτόματη ανανέωση δελτίων ανεργίας. Από τις 11 Μαΐου 2020 επανέρχεται η ηλεκτρονική ανανέωση.

Λήγει την Κυριακή 10 Μαΐου 2020 η αυτόματη ανανέωση των δελτίων ανεργίας στην οποία είχε προχωρήσει η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται πως όλα τα δελτία ανεργίας που έληγαν από τις 18 Μαρτίου 2020 έως και τις 10 Μαΐου 2020 έχουν ήδη ανανεωθεί αυτόματα, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Οργανισμού.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επιλογής προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ σε 17 δήμους και φορείς όλης της χώρας.

Συνολικά, θα προσληφθούν 255 υπάλληλοι, διαφόρων ειδικοτήτων και βαθμίδων εκπαίδευσης.

Ο χρόνος ανεργίας, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων, η πιστοποιημένη εμπειρία και άλλες κοινωνικές ιδιότητες κρίνουν τον διορισμό.

Πατήστε τα ενεργά links και δείτε αναλυτικά, ολόκληρες τις προκηρύξεις (σε παρένθεση η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων):

Νέες θέσεις, άμεσα, στο υπ. Υγείας (pdf) (20/5)

ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις στον δήμο Αλίμου (18/5)

ΑΣΕΠ: 14 θέσεις στο δήμο Ζωγράφου (19/5)

ΑΣΕΠ: 17 συμβάσεις στη Μυτιλήνη (21/5)

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις στην Βέροια (20/5)

ΑΣΕΠ: 14 θέσεις εργασίας στο Χαλάνδρι (21/5)

ΑΣΕΠ: 18 νέες θέσεις εργασίας στον δήμο Σαρωνικού (21/5)

ΑΣΕΠ: Επτά συμβάσεις στη Μακρακώμη (18/5)

ΑΣΕΠ: 12 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου (26/5)

ΑΣΕΠ: Τέσσερις θέσεις εργασίας στον ΔΕΔΔΗΕ (25/5)

Προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ μέσω ΑΣΕΠ (22/5)

ΑΣΕΠ: Τρεις συμβάσεις στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων (20/5)

ΑΣΕΠ: Τέσσερεις θέσεις εργασίας στον Πειραιά (22/5)

ΑΣΕΠ: 32 συμβάσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (25/5)

ΑΣΕΠ: 44 νέες προσλήψεις στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (25/5)

ΑΣΕΠ: 59 θέσεις στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (25/5)

ΑΣΕΠ: Τέσσερις θέσεις εργασίας στη Σκόπελο (18/5)

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.