ΕΠΙΔΟΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ : Τον Απρίλιο θα δοθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 200 ευρώ σε 28.600 εκμεταλλευτές και οδηγούς ταξί ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος καυσίμου των μηνών Μαρτίου και Απριλίου.

Για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών η αντίστοιχη επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ σε ηπειρωτική και 35 ευρώ σε νησιωτική περιοχή. Μετά την πίστωση του ποσού οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και μια φορά εάν το επιθυμεί.

Διπλή θα είναι η επιδότηση για τον Απρίλιο στους ιδιοκτήτες με κινητήρα diesel. Η μείωση θα είναι 15 λεπτά το λίτρο και θα γίνει απευθείας στο βενζινάδικο, ενώ θα είναι και δικαιούχοι και της επιδότησης 22 ή 27 λεπτά με την ηλεκτρονική κάρτα μέσω της ειδικής πλατφόρμας.

Στόχος του μέτρου για την μείωση της τιμής του diesel είναι η επιπλέον μείωση της τιμής να περάσει στην τιμή των προϊόντων, καθώς η αύξηση του πετρελαίου κίνησης επιβαρύνει το εφοδιαστικό κόστος.

Συγκεκριμένα δικαιούχοι είναι όσοι είναι ιδιοκτήτες αυτοκινήτου με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Σε περιπτώσεις που σε μια οικογένεια υπάρχουν δύο αυτοκίνητα τότε δικαιούχοι είναι και οι δύο οδηγοί εφόσον το ένα αυτοκίνητο είναι στο όνομα του ενός συζύγου και το άλλο στο όνομα του άλλου συζύγου.

Ωστόσο, κάθε αυτοκίνητο θα δηλώνεται στην ειδική πλατφόρμα αποκλειστικά από τον ιδιοκτήτη του. Προϋπόθεση για να πιστωθεί το ποσό στους δικαιούχους είναι το όχημα να μην έχει καταθέσει και να είναι ασφαλισμένο.

Η υπόλοιπη διαδικασία θα γίνει στα πρότυπα του freedom pass, δηλαδή μετά την δήλωση του οχήματος στην ειδική πλατφόρμα που θα ανοίξει στο gov.gr οι ιδιοκτήτες θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά μια κάρτα στην οποία θα έχει πιστωθεί το ποσό που τους αναλογεί. Αντίστοιχα, για όσους δεν έχουν «έξυπνο κινητό» το ποσό θα καταβληθεί στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων.

Στη συνέχεια οι δικαιούχοι θα μπορούν σε οποιοδήποτε βενζινάδικο να προμηθευτούν οποιοδήποτε καύσιμο επιθυμεί.

Οποιαδήποτε και να είναι η τιμή του καυσίμου που θα προμηθευτεί ο οδηγός, η τελική τιμή που θα πληρώσει θα είναι φθηνότερη κατά 22 λεπτά το λίτρο και κατά 27 λεπτά το λίτρο στα νησιά και θα αφορά έως 60 λίτρα το μήνα για τους μήνες Απρίλιος έως και Ιούνιος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.