Δημοσιεύτηκε η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης και τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων. 

Το ύψος του επιδόματος θα ξεκινά από τα 80 ευρώ και θα φτάνει έως τα 650 ευρώ, ενώ διευρύνονται οι δικαιούχοι και για όσους διαθέτουν φυσικό αέριο και υγράεριο, ενώ για ορεινές και αραιοκατοικημένες περιοχές επίδομα θα λάβουν και όσοι έχουν καυσόξυλα και πέλλετ. Στην απόφαση περιλαμβάνονται και οι συντελεστές προσαύξησης ανάλογα με την περιοχή. Υπολογίζεται ανάλογα τις βαθμοημέρες, δηλαδή τον αριθμό των ημερών όπου η ετήσια θερμοκρασία σε μια περιοχή είναι κάτω από τους 15,5 βαθμούς Κελσίου. Η καταβολή του θα γίνει σε δύο δόσεις :

  • Έως τις 31 Ιανουαρίου για αγορές που θα γίνουν έως το τέλος του 2020
  • Έως τις 31 Μαρτίου για αγορές που θα γίνουν έως τις 28 Φεβρουαρίου

Όσον αφορά τους καταναλωτές φυσικού αερίου, το επίδομα θέρμανσης θα το εισπράξουν έως τις 26 Απριλίου. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά αγορών λοιπών καυσίμων, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, που τιμολογήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 28η Φεβρουάριου 2021 στην πλατφόρμα έως την 28η Φεβρουαρίου 2021.Για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.1.2021 έως 28.2.2021 μέχρι και την 31η Μαρτίου 2021 και η πληρωμή για την κατηγορία αυτή δύναται να πραγματοποιηθεί έως την 26η Απριλίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα θέρμανσης καταβάλλεται και σε όσους κάνουν χρήση φυσικού αερίου, υγραερίου, pellet και καυσόξυλων (για οικισμούς με λιγότερους από 2.500 κατοίκους).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.