Για όσους δικαιούχους πάψουν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για τη θέρμανσή τους και στραφούν στο πετρέλαιο θέρμανσης ή σε άλλα μέσα θέρμανσης, η βάση υπολογισμού ανέρχεται στα 700 ευρώ, δηλαδή υπερδιπλασιάζεται σε σύγκριση με την περίοδο 2021-2022.

Σύμφωνα με το σύστημα υπολογισμού του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο ισχύει ήδη από τη χειμερινή περίοδο 2020-2021, το ποσό της βάσης υπολογισμού πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή επιδότησης, ονομαζόμενο «συντελεστή βαθμοημέρας» και κλιμακούμενο από 0,12 έως 1,62 ανάλογα με το ψύχος που επικρατεί σε κάθε περιοχή της χώρας, προκειμένου να προκύψει το ποσό επιδόματος που δικαιούται ο κάθε ενδιαφερόμενος.
Επιπλέον, το ποσό του επιδόματος, όπως διαμορφώνεται μετά τον πολλαπλασιασμό της βάσης υπολογισμού με τον συντελεστή επιδότησης, προσαυξάνεται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου κατά 20%. Για όσους δικαιούχους διαμένουν σε περιοχές όπου οι κλιματικές συνθήκες χαρακτηρίζονται το χειμώνα από δριμύ ψύχος και ο συντελεστής επιδότησης είναι ίσος με το 1 ή μεγαλύτερος από το 1, τα ποσά του επιδόματος θα είναι προσαυξημένα κατά 25%, με το μέγιστο ποσό (το ανώτατο όριο) να φθάνει μέχρι τα 1.000 ευρώ (αντί τα 800 ευρώ).

Με βάση λοιπόν τις παραπάνω αλλαγές και το ήδη ισχύον σύστημα υπολογισμού τα επιδόματα θέρμανσης για χιλιάδες νοικοκυριά θα είναι φέτος σημαντικά αυξημένα. Για όσους επιμείνουν να θερμαίνονται με φυσικό αέριο, το ποσό του επιδόματος θέρμανσης δεν θα υπερδιπλασιαστεί αλλά θα αυξηθεί όπως και των υπολοίπων που ήδη θερμαίνονται με πετρέλαιο, υγραέριο ή άλλα μέσα πλην φυσικού αερίου.

Κάθε φορολογούμενος που ενδιαφέρεται να εισπράξει το επίδομα θέρμανσης για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο θα πρέπει να υποβάλει ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myΘέρμανση (στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.aade.gr/mythermansi). Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να γίνει μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2022.

Σε κάθε περίπτωση που η αίτηση θα υποβληθεί έως και την 9η Δεκεμβρίου 2022 από αιτούντα που ήταν δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης και κατά τη χειμερινή περίοδο 2021-2022, ο εν λόγω δικαιούχος θα λάβει έως την 21η Δεκεμβρίου 2022 ως προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης το συνολικό ποσό επιδόματος που του είχε καταβληθεί κατά τη χειμερινή περίοδο 2021-2022.

Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει -με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς που θα έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους- σε τρεις δόσεις

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.