Όπως είναι το νομοσχέδιο, προβλέπεται λύση του γάμου έξι μήνες μετά την τέλεσή του, ωστόσο βουλευτές ζητούν επέκταση του χρόνου σε ένα έτος κάτι για το οποίο υπάρχουν διαφωνίες.

Τη δέσμη οκτώ νομοσχεδίων που τροποποιούν ριζικά το Οικογενειακό Δίκαιο, τρία χρόνια μετά την κατάθεσή τους στη Βουλή, εξέτασε χθες η Επιτροπή Νομικών που παρά τις διαφωνίες προωθεί την ψήφισή τους. Με τα νομοσχέδια τα οποία κατατέθηκαν επί υπουργίας Ιωνά Νικολάου, καθιερώνεται το συναινετικό διαζύγιο, διευθετούνται οι περιουσιακές σχέσεις των συζύγων και προβλέπεται όπως η γονική μέριμνα αναλαμβάνεται εξ ημισείας όπου συμφωνηθεί. Επίσης προβλέπεται η τροποποίηση του Συντάγματος, ώστε τα διαζύγια να εκδίδονται από έναν δικαστή και όχι τρεις όπως προβλέπεται σήμερα. Η Επιτροπή δεν άγγιξε το θέμα της ενημέρωσης του οικείου Επισκόπου για συνδιαβούλευση πριν την έκδοση διαζυγίου, αφού θεωρεί ότι δεν επηρεάζει τη διαδικασία λύσης του γάμου πολιτικά.

Μεγάλη συζήτηση έγινε χθες στην Επιτροπή για το πώς θα εκδίδεται το συναινετικό διαζύγιο. Εκφράστηκαν απόψεις από παρευρισκόμενους αλλά και βουλευτές, ότι θα πρέπει να υπάρχει παρέμβαση του Δικαστηρίου, ωστόσο εκφράστηκαν και φωνές ότι εφόσον πρόκειται για συναινετικό διαζύγιο δεν θα πρέπει να λύεται από το Δικαστήριο, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα. Επίσης έγινε συζήτηση για τον χρόνο που θα μπορεί ένα ζευγάρι να χωρίζει συναινετικά. Όπως είναι το νομοσχέδιο, προβλέπεται λύση του γάμου έξι μήνες μετά την τέλεσή του, ωστόσο βουλευτές ζητούν επέκταση του χρόνου σε ένα έτος κάτι για το οποίο υπάρχουν διαφωνίες.

Δικαιούχοι της επιδότησης θα είναι μόνον οι οικιακοί καταναλωτές – Με την ίδια τροπολογία ρυθμίζεται και η επιδότηση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος
Την επιδότηση και των λογαριασμών φυσικού αερίου, και όχι μόνο των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 8 της τροπολογίας, με Κοινή Απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Οικονομικών «δύναται να παρέχεται από τον ειδικό λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, επιδότηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου και να πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως έκπτωση από τους προμηθευτές φυσικού αερίου».

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι μόνον οι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου. Με κοινή απόφαση των αρμόδιων υπουργών, καθορίζονται οι δικαιούχοι καταναλωτές λαμβάνοντας υπόψη οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια για τη χορήγηση της επιδότησης, το ύψος της επιδότησης ανα θερμική μεγαβατώρα, η διαδικασία,ο τρόπος χορήγησης της ο χρόνος εκκαθάρισης ,η περίοδος κατανάλωσης,ανώτατα και κατώτατα όρια καταναλώσεων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.