ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Ξεκίνησε η καταβολή ποσών για το επίδομα θέρμανσης 2018 και χιλιάδες δικαιούχοι αναμένουν το βοήθημα. Επίδομα θέρμανσης δικαιούνται τα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή εν διαστάσει, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης για ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται, είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Επίδομα θέρμανσης δικαιούχοι: Κριτήρια χορήγησης

Τα κριτήρια διακρίνονται σε εισοδηματικά και ακίνητης περιουσίας.

Εισοδηματικά: λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά βάση του οποίου υπολογίζεται η επιβολή της έκτακτης εισφοράς (δηλαδή αθροίζουμε όλες τις πήγες εισοδήματος ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του) το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά συγκεκριμένα ποσά.

Επίδομα θέρμανσης δικαιούχοι: Ποιοι εξαιρούνται

Η επαγγελματική στέγη.

Τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα.

Οι κάτοικοι εξωτερικού.

Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Δήλωσης Φ.Ε.) ως προστατευόμενα μέλη.

Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωσης Φ.Ε ότι φιλοξενούνται.

Εξαιρούνται από δικαιούχοι τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών ή σκάφη άνω των οχτώ μέτρων ή αεροσκάφη ή δεξαμενές κολύμβησης, όπως αυτά δηλώνονται.

Να σημειωθεί εδώ ότι για να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε τις εξαιρέσεις της 2ης περίπτωσης, χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της Δήλωσης Φ.Ε., του οικονομικού έτους που ταυτίζεται με το έτος λήξης της περιόδου χορήγησης του πετρελαίου θέρμανσης δηλαδή, για το τρέχον έτος θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία της Δήλωσης Φ.Ε. οικ. έτους 2013

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.