ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ : Η καταβολή επιδόματος θέρμανσης 84 εκατ. ως το τέλος του έτους, που ήταν προγραμματισμένο να πάει στις αρχές του 2021. Με τα σημερινά δεδομένα, η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης υπολογίζεται στα 80 λεπτά, όταν πέρσι είχε ξεκινήσει πάνω από το 1 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται η δυνατότητα επιδότησης και των ηλεκτρικών θερμαντικών μέσων ή του φυσικού αερίου, αν και τεχνικά φαντάζει δύσκολο το εγχείρημα.

Είναι ενδεικτικό ότι πέρα από τα 24 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ, που ήδη “τρέχουν”, το υπουργείο Οικονομικών αφήνει ορθάνοικτο το “παράθυρο” για νέα μέτρα στήριξης.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Ενώ μέχρι σήμερα επιδοτούνταν -ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες στην περιοχή όπου βρίσκεται το κάθε ακίνητο, αλλά και την επιφάνειά του- στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης, φέτος σχεδιάζεται πλήρης μετασχηματισμός ώστε τα νοικοκυριά να εισπράττουν “ζεστό χρήμα” για θέρμανση ανεξάρτητα από το είδος της ενέργειας που καταναλώνουν: ηλεκτρικό ρεύμα (για ηλεκτρικά καλοριφέρ, κλιματιστικά ή αντλίες θερμότητας), πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή ακόμη και καυσόξυλα.

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Το επίδομα θα αφορά τη χειμερινή περίοδο 2020 -2021 και αποφασίστηκε να δοθεί νωρίτερα και να επιβαρύνει το φετινό προϋπολογισμό αφού αρχικά, όπως αναφέρεται στον προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, είχε προβλεφθεί να καταβληθεί στις αρχές του 2021.

Όλες οι πληρωμές στα επιδόματα ΟΠΕΚΑ ΚΕΑ, Επίδομα παιδιού , επίδομα ενοικιου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.