ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Το περσινό ανώτατο όριο του επιδόματος που ήταν τα 350 ευρώ θα αυξηθεί έως και 70 φτάνοντας κοντά στα 600 ευρώ μόνο που λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού θα το δικαιούνται λιγότεροι από πέρσι . Τόνισε επίσης ότι ενδέχεται και το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί από τ ον προϋπολογισμό να αυξηθεί από τα 84 ε κ ευρώ κοντά στα 90 εκ ευρώ .

Εκτός του πετρελαίου θα επιδοτηθούν και οι δαπάνες για φυσικό αέριο και υγραέριο που θα αγοράζονται για τις ανάγκες θέρμανσης .

Δεν θα υπάρξει επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσα νοικοκυριά χρησιμοποιούν ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα για να ζεστάνουν το χώρο τους καθώς όπως είπε αυτοί μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο

Σε ό,τι αφορά τα καυσόξυλα είπε ότι δεν θα επιδοτηθεί η κατανάλωση στα μεγάλα αστικά κέντρα για περιβαλλοντικούς λόγους αλλά μπορεί να επιδοτηθεί η χρήση ξύλων και προϊόντων ξύλου ( px pellet ) για ορεινούς δήμους και περιοχές με λιγότερους από 2500 κατοίκους .

Ενόψει της διεύρυνσης των επιδοτούμενων καυσίμων η ΑΑΔΕ θα προσαρμόσει την πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων ώστε να δέχεται και τιμολόγια για την αγορά καυσόξυλών αλλά και τους λογαριασμούς για φυσικό αέριο.

Η αλλαγή εκ βάθρων περνάει από μελέτη που έκανε η Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία για λογαριασμό του υπουργείου οικονομικών πριν ξεκινήσει η κρίση του κορονοϊού εντοπίζοντας τις πραγματικές ανάγκες θέρμανσης σε 13599 σημεία όλης τις χώρας με βάση της «Θερμοημέρες»¨

Ως θερμοημέρα ορίζεται η κατανάλωση καυσίμου που χρειάζεται ένα νοικοκυριό για να διατηρήσει την θερμοκρασία του σπιτιού του στην θερμοκρασία των 15,5 βαθμών Κελσίου.

Αν μια μέρα του χειμώνα η θερμοκρασία σε ένα σπίτι είναι στους 8ο Κελσίου τότε το νοικοκυριό αυτό χρειάζεται 7,5 θερμοημέρες για φέρει το σπίτι του στην μέση θερμοκρασία που λαμβάνεται ως βάση.

Με βάση αυτήν την μέθοδο και για 13599 σημεία δημιουργείται μια κλίμακα με τιμές θερμοημερών για κάθε μια περιοχή .

Σε κάθε σκαλί αυτή της κλίμακας θα ορίζεται ένας συντελεστής Ο δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης θα μπορεί να μάθει ποιο είναι το ύψος του επιδόματος που δικαιούται πολλαπλασιάζοντας τον συντελεστή αυτό με το μέγιστο του επιδόματος θέρμανσης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.