ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΤΕΓΑΣΗΣ: Δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι που έχουν κάνει αίτηση αναμένεται να εισπράξουν τα ποσά για το επίδομα στέγασης - ενοικίου μέχρι το τέλος Μαρτίου 2019 ενώ προηγούνται οι δικαιούχοι που έχουν καταναλωτικά δάνεια με υποθήκη την πρώτη τους κατοικία, κάτι που δεν ήταν βέβαιο μέχρι πρόσφατα. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών, η κυβέρνηση επιδιώκει την τριμερή χρηματοδότηση των δανείων, που καταλήγει και σε σημαντικό κούρεμα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα ενοικίου – στέγασης με καταληκτική ημερομηνία το Μάρτιο του 2019, το οποίο θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ και οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν επικαιροποιημένο και ηλεκτρονικά κατατεθειμένο στην Εφορία ενοικιαστήριο ενώ θα περιλαμβάνει δυο σκέλη, θα απευθύνεται δηλαδή σε ενοικιαστές αλλά και σε νοικοκυριά που επιβαρύνονται με δόση δανείου, το οποίο συνδέεται με την πρώτη κατοικία.

Το επίδομα ενοικίου 2019 σε ετήσια βάση θα κυμαίνεται από 840 ευρώ έως 2.520 ευρώ και αφορά περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά.

Για το επίδομα στέγασης, η αίτηση θα γίνει σε πλατφόρμα ανάλογη με αυτή του κοινωνικού μερίσματος, αλλά από τον ΟΠΕΚΑ ενώ μέσα στο Ιανουάριο αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για το επίδομα ενοικίου 2019 και τον τρόπο που θα κατατεθεί η αίτηση.

Για το επίδομα στέγασης, τα εισοδηματικά κριτήρια αναμένεται να κυμαίνονται από 7.000 έως 21.000 ευρώ ετησίως, ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού- και τα περιουσιακά κριτήρια – που αναμένεται να κυμαίνονται από 125.000 έως 185.000 ευρώ.

Αναφορικά με το επίδομα ενοικίου 2019 προβλέπεται ειδική μέριμνα  για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, αφού για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ τον μήνα.

Για τους δανειολήπτες, το επίδομα στέγασης θα πιστώνεται στον λογαριασμό που εξυπηρετεί το δάνειο πρώτης κατοικίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)
 1. Θεόδωρος μητροπουλος 5 χρόνια πριν

  Είμαι χαμηλομισθος

  ΑπάντησηΆκυρο
 2. Φωτεινη 5 χρόνια πριν

  Γραφετε οτι εχουν κανει αιτηση.Που την εκαναν αφου δν ανοιξε ακομα η πλατφορμα;

  ΑπάντησηΆκυρο
 3. Γιαννακη 5 χρόνια πριν

  Πότε ανοίγει το επίδομα στεγασης

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.