Για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα των δήμων και οικισμών της Ελληνικής Επικράτειας βάσει του υπολογισμού των βαθμοημερών, οι οποίες αποτελούν δείκτη για τη δριμύτητα κλίματος μιας περιοχής και χρησιμοποιούνται στον υπολογισμό των φορτίων θέρμανσης ενός κτιρίου και της απαιτούμενης κατανάλωσης ενέργειας για τη θέρμανσή του. Το ύψος του επιδόματος θα προσδιοριστεί με νέα απόφαση, η οποία θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία.

Το επίδομα θα κυμαίνεται από 80 έως και 650 ευρώ και για να χορηγηθεί θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί αγορές καυσίμων διπλάσιας αξίας από την 1η Οκτωβρίου ( για το πετρέλαιο από 15() έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021. Σε περίπτωση που η αξία αγοράς υπολείπεται του απαιτούμενου ορίου, ο δικαιούχος λαμβάνει επίδομα ίσο με το ήμισυ της αξίας των αγορών που πραγματοποίησε το ίδιο διάστημα.

Πότε θα καταβληθεί
Το ποσό επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται σε δύο δόσεις ως εξής:

– Έως την 31η Ιανουαρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.

– Έως την 31η Μαρτίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021.

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρεί το υπουργείο Οικονομικών, στην Ελλάδα υπάρχουν 830.000 επαγγελματικά ΑΦΜ (κάποια εξ αυτών είναι διπλά, δηλαδή κάποιοι επαγγελματίες έχουν εταιρεία αλλά και ατομική επιχείρηση ταυτόχρονα), άρα το πραγματικό επιχειρείν στην Ελλάδα υπολογίζεται σε περίπου 700.000 επιχειρήσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες.

Από την άλλη, έχουμε τέσσερις κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής εντός του 2020… Στους τρεις πρώτους κύκλους ήταν τέτοια τα φίλτρα που είχαν εισαχθεί για την ένταξη των επιχειρηματιών ώστε κατάφεραν να εισπράξουν τα δάνεια της επιστρεπτέας (μέχρι τώρα δεν έχει αποφασιστεί αν θα χαριστεί το 50% του εισπραχθέντος ποσού) μόλις 145.000 επιχειρήσεις!

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρωθυπουργός που επαίρεται ότι τον ευγνωμονούν ταξιτζήδες, αγρότες, ιδιοκτήτες καφετεριών και εστιάτορες χρηματοδότησε με δάνειο και όχι επιχορήγηση περίπου 1 στις 7 επιχειρήσεις. Ποσοστιαία βρήκε στήριξη από τον Κυρ. Μητσοτάκη μόλις το 17,4% των επιχειρήσεων της πραγματικής οικονομίας!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.