ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ: Νέο μηνιαίο επίδομα παιδιού 100 ευρώ σχεδιάζει η πολιτεία για τους δικαιούχους. Οι καταβολές του μονογονεϊκού επιδόματος από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πραγματοποιούνται κάθε εξάμηνο. Δηλαδή τον Ιούνιο και το Δεκέμβριο.

Το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια τα 15.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για ένα παιδί και 20.000 ευρώ για δύο.

Για την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει ο αιτών γονέας να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ, στον οποίο θα πρέπει να απευθύνεται κατ’ αρχάς.

Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται η αφαίρεση του όποιου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η χορήγηση θα γίνεται με την κάλυψη της όποιας διαφοράς προκύψει από το αντίστοιχο επίδομα που δίδει ο ΟΠΕΚΑ.

Ποια είναι τα κριτήρια για το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ:

το ποσόν του μηνιαίου επιδόματος, που χορηγεί ο ΕΔΟΕΑΠ σύμφωνα με τα ανωτέρω κριτήρια, είναι η διαφορά μεταξύ του ποσού που χορηγείται ως επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ και του ποσού των € 100,00 μηνιαίως για κάθε τέκνο σε περιπτώσεις ιδιοκατοίκησης, ή του ποσού των € 200,00 μηνιαίως σε περιπτώσεις ενοικίου, αντιστοίχως.

ορίζεται ως εισοδηματικό κριτήριο το ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως το ποσόν των € 15.000 για 1 προστατευόμενο τέκνο στον ΕΔΟΕΑΠ και έως το ποσόν των € 20.000 για 2 ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα.

Στην περίπτωση που το δικαιοδόχο τέκνο έχει δικό του ΑΦΜ και εμφανίζει εισοδήματα, θα συνυπολογίζεται το άθροισμα του εισοδήματος γονέα και τέκνου

Τέκνων που είναι ορφανά από τον έναν ή και τους δυο γονείς (εφόσον είναι είτε έμμεσα είτε δικαιοδόχα μέλη)
τέκνων άγαμων άμεσων μελών (εφόσον είναι έμμεσα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ)

Τι θα γίνει με το επίδομα ενοικίου.

 

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.