ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ: Την ηλεκτρονική πλατφόρμα για νέες αιτήσεις για το επίδομα παιδιού αναμένεται να ανοίξει ξανά ο ΟΠΕΚΑ έως το τέλος Φεβρουαρίου. Οι πρώτοι δικαιούχοι του 2019 που θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους, είναι όσοι είχαν κάνει αίτηση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Όσοι δικαιούχοι για επίδομα παιδιού είχαν λάθη ή παραλείψεις στις προηγούμενες αιτήσεις, θα πρέπει να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού στην ΗΔΙΚΑ.

Οι πρώτοι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ που θα δουν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται με τα ποσά που τους αναλογούν θα είναι όσοι είχαν κάνει αίτηση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να ενεργοποιήσει εκ νέου ο ΟΠΕΚΑ την ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για την υποβολή των νέων αιτήσεων.

Επισημαίνεται ότι όσοι δικαιούχοι είχαν λάθη ή και παραλείψεις στις προηγούμενες αιτήσεις τους, θα πρέπει να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού στην ΗΔΙΚΑ.

Όσοι έλαβαν πέρσι το επίδομα παιδιού θα πρέπει να υποβάλουν ξανά νέες αιτήσεις, καθώς η χορήγηση του επιδόματος θα γίνει με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2018.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος τέκνων από τον ΟΠΕΚΑ είναι η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κάθε έτος.

Επίσης, για τον υπολογισμό της εισοδηματικής κατηγορίας λαμβάνεται υπ’ όψιν το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.