ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ: Ξεκινούν οι πληρωμές για τα αναδρομικά στο επίδομα παιδιού 2018. Διαβάστε πως υπολογίζουμε με ασφαλή τρόπο το επίδομα παιδιού 2018. Αυξάνεται ο προϋπολογισμός για τα οικογενειακά επιδόματα κατά 40% εξαιτίας του εξορθολογισμού του νομοθετικού που πραγματοποιήθηκε από 1/1/2018. Διαβάστε πόσο καθορίζει τα αναδρομικά για το επίδομα παιδιού.

Φέτος θα δοθούν 910 εκατομμύρια ευρώ για το Επίδομα Παιδιού 2018, έναντι 650 εκατομμυρίων που δόθηκαν το 2017 και τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό σημαίνει πως μπορεί να προκύπτουν αυξήσεις του χορηγούμενου οικογενειακού επιδόματος για περισσότερες από το 90% των δικαιούχων οικογενειών.

Επίδομα παιδιού αναδρομικά – Πως χορηγείται

Επίδομα Παιδιού χορηγείται σε όλους τους δικαιούχους ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Με βάση την αρχιτεκτονική του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων αναμορφώνονται επί τα βελτίω οι κλίμακες ισοδυναμίας και τα ποσά βάσης για το πρώτο παιδί, ενώ με την λελογισμένη κλιμάκωση διασφαλίζεται μια σαφώς πιο στοχευμένη πολιτική.

Στη καινούρια δομή το εκάστοτε ποσό βάσης διπλασιάζεται για το 2ο παιδί, ενώ 4πλασιάζεται για το 3ο παιδί, 6πλασιάζεται για το 4ο κ.ο.κ. Το νέο επίδομα απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου και δεν προσμετράται στο συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, οικογενειακό εισόδημα.

Επίδομα παιδιού αναδρομικά – Πως καταβάλλεται

Το Επίδομα Παιδιού καταβάλλεται πλέον σε 6 διμηνιαίες δόσεις, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.