Αντίστροφα μετράει ο χρόνος μέχρι την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου όπου αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ, σε όλες τις αιτήσεις που θα έχουν υποβληθεί από τις 19 Δεκεμβρίου ή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Μάλιστα όπως έχει γίνει γνωστό, οι δικαιούχοι θα πάρουν αναδρομικά και το ποσό της έκτακτης επιδότησης του Επιδόματος Αλληλεγγύης, που αντιστοιχεί σε μιάμιση δόση.

Υπενθυμίζεται ότι, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21–Επίδομα Παιδιού θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου για την υποβολή αίτησης Επιδόματος Παιδιού έτους 2023. Όπως διευκρινίζεται από το Υπουργείο και τον ΟΠΕΚΑ, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τους δικαιούχους του επιδόματος που δεν έχουν ακόμα υποβάλει αίτηση Α21 για το έτος 2023 και για όσους πολίτες άρχισαν τη δημιουργία αίτησης Α21, αλλά δεν έκαναν οριστική υποβολή της.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, μπορούν να υποβάλουν την αίτηση στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou. Μετά την καταλυτική ημερομηνία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης Α21 θα κλείσει οριστικά και δε θα είναι πλέον δυνατή η υποβολή για το έτος 2023.

Πώς διαμορφώνονται τα ποσά στο Επίδομα Παιδιού

Από την 1η Ιανουαρίου 2024 ισχύει η αύξηση στο επίδομα παιδιού ως εξής:

Για ένα παιδί, από τα 50 ευρώ θα ανέλθει στα 70 ευρώ.
Για δύο παιδιά, από τα 70 ευρώ θα αυξηθεί στα 120 ευρώ
Για τρία παιδιά, θα διαμορφωθεί στα 170 ευρώ ευρώ από 120 ευρώ
Για 4 παιδιά οι δικαιούχοι θα λάβουν 220 ευρώ από 170 ευρώ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.