ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ 2018: Σήμερα Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής των χρημάτων για το επίδομα παιδιού 2018. Κάποιοι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα τους από σήμερα το απόγευμα ενώ η πληρωμή αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Για το Επίδομα παιδιού 2018 θα πληρωθούν 886.268 δικαιούχοι ύψους 186 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, αύριο θα επαναλειτουργήσει η ηλεκτρονική αίτηση για να υποδεχτεί τις τελευταίες αιτήσεις του 2018.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως φέτος οι αιτήσεις Α21 ολοκληρώνονται στο σύνολό τους στο τέλος του 2018 και όχι το πρώτο 15ήμερο του 2019 όπως γινόταν μέχρι το 2017.

Η καταληκτική δηλαδή ημερομηνία για αιτήσεις Α21 που αφορούν στο Επίδομα Παιδιού 2018 είναι η 31η Δεκεμβρίου 2018.

Αυτοί που θα υποβάλλουν αίτηση μετά την 21η Δεκεμβρίου και έως την 31η Δεκεμβρίου και δικαιούνται το Επίδομα Παιδιού θα πληρωθούν με την πρώτη καταβολή του 2019.

Το Επίδομα Παιδιού χορηγείται σε όλους τους δικαιούχους ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα.

Βάσει της αρχιτεκτονικής του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων αναμορφώνονται επί τα βελτίω οι κλίμακες ισοδυναμίας και τα ποσά βάσης για το πρώτο παιδί, ενώ με την λελογισμένη κλιμάκωση διασφαλίζεται μια σαφώς πιο στοχευμένη πολιτική.

Στη καινούρια δομή το εκάστοτε ποσό βάσης διπλασιάζεται για το 2ο παιδί, ενώ 4πλασιάζεται για το 3ο παιδί, 6πλασιάζεται για το 4ο κ.ο.κ. Το νέο επίδομα απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου και δεν προσμετράται στο συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, οικογενειακό εισόδημα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.