ΕΛΛΑΔΑ-NEA: Τα σημεία που πρέπει να προσέξετε κατά τη συμπλήρωση της αίτησης στο epidomagennisis.gr για να λάβετε το επίδομα γέννας - τα εισοδηματικά κριτήρια από την εφορία.

Επίδομα γέννησης – Προσοχή στα τεκμήρια

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι καταθέσουν αίτηση στο epidomagennisis.gr για το επίδομα γέννησης καθώς στο εισοδηματικό όριο λαμβάνονται υπόψη τα τεκμήρια ενώ παράλληλα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι μη ολοκλήρωση της αίτησης δεν σημαίνει απόρριψη της αίτησης απλώς απαιτείται διασταύρωση των στοιχείων που έχουν καταθέσει.

Μάλιστα στις περιπτώσεις αυτές ο αιτών παραπέμπεται σε Κέντρο Κοινότητας της επιλογής του για τη διεκπεραίωση της αίτησης του, η οποία προϋποθέτει την υποβολή δικαιολογητικών για την τεκμηρίωση της συνδρομής των απαιτούμενων προϋποθέσεων χορήγησης του επιδόματος. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται σε έγγραφη μορφή μέχρι την υλοποίηση της ηλεκτρονικής υποβολής τους από την εφαρμογή Επιδόματος Γέννησης Τέκνου του ΟΠΕΚΑ, που λειτουργεί η ΗΔΙΚΑ Α.Ε., είτε από τον ίδιο τον αιτούντα είτε μέσω εξουσιοδοτημένων χρηστών των Κέντρων Κοινότητας.

Να σημειωθεί ότι ο αιτών έχει προθεσμία δύο μηνών για να υποβάλει στο Κέντρο Κοινότητας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η εν λόγω προθεσμία, το αρμόδιο όργανο επιλαμβάνεται της εξέτασης της αίτησης με βάση τα στοιχεία που διαθέτει.

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ-ενστάσεις

Στα ανοιχτά µέτωπα οι ενστάσεις της εξισωτικής αποζηµίωσης, µε την περιβόητη λίστα του ΕΦΚΑ µε τους συνταξιούχους, που άφησε εκτός πληρωµής αρκετές χιλιάδες δικαιούχων, να δείχνει να βασανίζει ακόµα τους αρµόδιους, που θα χρειαστούν -ως φαίνεται- αρκετό χρόνο για να διευθετήσουν το ζήτηµα.

Μέχρι 20 Μαρτίου η πίστωση της ειδικής ενίσχυσης βαµβακοπαραγωγών.

Οι συνδεδεµένες ενισχύσεις βρίσκονται στην αιχµή τους αυτή την περίοδο, αφενός για τους αγρότες που περιµένουν να πληρωθούν και αφετέρου για τον Οργανισµό Πληρωµών που καλείται να προχωρήσει τις διαδικασίες για τις έγκαιρες και µε τα λιγότερα δυνατά λάθη πιστώσεις.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.