ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΙΤΗΣΕΙΣ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για επίδομα ενοικίου 2019. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του επιδόματος ενοικίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Οι αιτήσεις ανοίγουν την Τρίτη.

Κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, που ασχολήθηκε με τη στεγαστική πολιτική, υπήρξε τοποθέτηση από αρκετά στελέχη της κυβέρνησης για την ανάγκη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου στεγαστικής πολιτικής, ώστε να γίνει προσιτή η κατοικία.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής επιτροπής από τα υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας, την οποία θα συνδράμουν και τα υπόλοιπα υπουργεία που εμπλέκονται, ώστε να κατατεθεί προς συζήτηση μια συνολική πρόταση για την προσφορά στέγης που θα απαντά και στις σύγχρονες προκλήσεις, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφορικά με τις προκλήσεις συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων -μέσω κυρίως της πλατφόρμας Αirbnb- οι οποίςες πέραν των θετικών επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία έχουν δημιουργήσει μείωση της προσφοράς κατοικιών και εκτόξευση των τιμών των ενοικίων.

Η συγκεκριμένη επιτροπή των τριών υπουργείων θα μελετήσει αναλυτικά το ζήτημα και θα προτείνει δράσεις εξισορόπησης των θετικών και των αρνητικών επιπτώσεων που έχουν προκληθεί.

Στόχος είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις αρχές Απριλίου να καταβληθούν αναδρομικά από 1/1/2019 τα ποσά στους δικαιούχους για επίδομα ενοικίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.