ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα επίδομα ενοικίου 2019, που απευθύνεται σε 260.000 νοικοκυριά. Για τη χορήγηση του επιδόµατος ισχύουν δύο βασικές προϋποθέσεις (εκτός από τα εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια): ∆ήλωση και αποδοχή του ηλεκτρονικού µισθωτηρίου συµβολαίου.

Για όλους, το επίδοµα ενοικίου θα καταβάλλεται µηνιαίως. Το δικαίωµα στην καταβολή του επιδόµατος ισχύει από την πρώτη ηµέρα του επόµενου µήνα από αυτόν κατά τον οποίο υποβλήθηκε η αίτηση.

Ειδικά για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν κατά την πρώτη εφαρµογή του προγράµµατος, δηλαδή τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, το επίδοµα ενοικίου θα καταβληθεί αναδροµικά από 1/1/2019, εφόσον φυσικά υπάρχει ηλεκτρονικό µισθωτήριο συµβόλαιο από την ηµεροµηνία αυτή.

Για αυτές τις αιτήσεις οι δικαιούχοι θα λάβουν στην πληρωµή της πρώτης δόσης το επίδοµα αναδροµικά από τον Ιανουάριο.

Το ποσό κυµαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον µήνα και το εισοδηµατικό όριο από 7.000 ευρώ έως 21.000 ευρώ ετησίως, ανάλογα µε τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Το επίδοµα χορηγείται για ένα 12µηνο. Μετά το πρώτο 6µηνο και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, η χορήγηση ανανεώνεται αυτόµατα για έξι µήνες ακόµα.

Κατά τη διάρκεια του έκτου µήνα ο δικαιούχος µπορεί να επικαιροποιήσει τα στοιχεία της αίτησής του.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, είτε από τους αιτούντες απευθείας µέσω των κωδικών Taxisnet είτε µέσω των δήµων ή των κέντρων κοινότητας.

Η αίτηση υποβάλλεται από το πρόσωπο στο όνοµα του οποίου έχει συναφθεί το µισθωτήριο συµβόλαιο της κύριας κατοικίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.