ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Μέσα στο Ιανουάριο αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για το επίδομα ενοικίου 2019 το οποίο θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα ανάλογα με την οικογενειακή και εισοδηματική κατάσταση ενώ η αίτηση για το επίδομα ενοικίου θα γίνει σε πλατφόρμα ανάλογη με αυτή του κοινωνικού μερίσματος, αλλά από τον ΟΠΕΚΑ. Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για το επίδομα ενοικίου 2019.

Επίδομα ενοικίου – στέγασης 2019: Πως χορηγείται

Το επίδομα ενοικίου θα χορηγείται έπειτα από αίτηση του δανειολήπτη ή ενοικιαστή σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που αναπτύσσεται γι’ αυτόν τον σκοπό και η οποία θα «πατάει» πάνω σε εκείνη του ΚΕΑ ή του κοινωνικού μερίσματος.

Μέσω της ίδιας πλατφόρμας θα διεξάγονται και οι απαραίτητες διασταυρώσεις για τα μισθωτήρια συμβόλαια με χρήση στοιχείων του Taxisnet.

Αφού οριστικοποιηθούν όλες οι επιμέρους λεπτομέρειες για το 2019, το πρόγραμμα για το επίδομα ενοικίου 2019 θα αποτυπωθεί στην τελική του μορφή στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί σε μια εβδομάδα στη Βουλή.

Το επίδομα ενοικίου – στέγασης 2019 θα αρχίσει να καταβάλλεται από τις αρχές του 2019 για όσους μένουν σε ενοίκιο ή έχουν στεγαστικό δάνειο ενώ θα επιδοτούνται με ποσό από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα νοικοκυριά που επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας ή διαμένουν σε μισθωμένο σπίτι.

Τα κριτήρια για το επίδομα ενοικίου – στέγασης θα είναι κοινά για όλους, εισοδηματικά και περιουσιακά.

Το επίδομα ενοικίου θα ανακουφίσει πάνω από 300.000 νοικοκυριά που πληρώνουν ενοίκιο ή στεγαστικό δάνειο, τα ποσά  θα κυμαίνονται από 70 έως 210 ευρώ και υπάρχει μέριμνα για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, αφού για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ τον μήνα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.