ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Διαβάστε ποιοι δικαιούνται το επίδομα ενοικίου. Το επίδομα ενοικίου - στέγασης θα δοθεί σε περίπου 300.000 δικαιούχους με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αλλά και με αυστηρούς όρους και διασταυρώσεις των στοιχείων που θα δηλώσουν τα νοικοκυριά.

Τα ποσά για το επίδομα ενοικίου ξεκινούν από 70 ευρώ, τον μήνα για τον άγαμο και θα αυξάνεται μέχρι 210 ευρώ, τον μήνα για τον έγγαμο με τρία παιδιά.

Το ποσό για το επίδομα ενοικίου – στέγασης  θα καταβάλλεται στον τραπεζικό τους λογαριασμό για όσους πληρώνουν ενοίκιο ενώ η νοικίαση κατοικίας θα πρέπει να αποδεικνύεται μέσα από το σύστημα Τaxis όπου δηλώνονται οι ενοικιάσεις κατοικιών (ηλεκτρονικό μισθωτήριο).

Εάν ο δικαιούχος επιβαρύνεται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας, το επίδομα ενοικίου καταβάλλεται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης του δανείου.

Πως θα κάνετε αίτηση για επίδομα ενοικίου – Στέγασης

Για το επίδομα ενοικίου, οι αιτήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία θα είναι αντίστοιχη με εκείνη για το κοινωνικό μέρισμα, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται με τους κωδικούς του taxisnet, για να υποβάλουν την αίτηση και θα πληροφορούνται άμεσα αν δικαιούνται ή όχι την επιδότηση.

Να σημειωθεί πως η διάρκεια της χορήγησης για το επίδομα ενοικίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δώδεκα μήνες από την ημερομηνία της αρχικής καταβολής.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις και που πρέπει να μπούμε να την συμπληρώσουμε? Βλέπω παντού ότι έχουν ξεκινηση από 1/1/2019 αλλά δεν ξέρουμε που να συμπληρώσουμε...