ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Η αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα ενοικίου έχει ξεκινήσει και αναμένεται να δημοσιευτούν τα κριτήρια και τα ποσά εντός του μήνα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της, το εισοδηματικό όριο για την επιδότηση ενοικίου είναι στα 7.000 ευρώ, ωστόσο για κάθε πρόσθετο μέλος, είτε ενήλικο είτε ανήλικο, θα υπάρχει προσαύξηση 3.500 ευρώ έως τη συμπλήρωση των 21.000 ευρώ. Δείτε αναλυτικά ποια είναι τα κριτήρια.

Μέσα σε δέκα μέρες αναμένεται να έχουν ρυθμιστεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την υποβολή αιτήσεων για επίδομα ενοικίου ενώ με το συγκεκριμένο επίδομα, η Κυβέρνηση προσδοκά να ευνοηθούν περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά.

Το συνολικό ποσό που αναμένεται να διατεθεί είναι 300 εκατ. ευρώ, με το επίδομα να κυμένεται από 70 έως 210 ευρώ τον µήνα ανάλογα µε τον αριθµό των µελών σε κάθε νοικοκυριό, αλλά και µε εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια.

Η αίτηση θα υποβάλλεται από τον υπόχρεο υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήµατος µέσω του διαδικτυακού τόπου του προγράµµατος µε τη χρήση των κωδικών του Taxis και οι ενδιαφερόµενοι θα πληροφορούνται άµεσα αν δικαιούνται ή όχι την επιδότηση.

Για τους δικαιούχους που µένουν σε µισθωµένη κατοικία το επίδοµα ενοικίου θα καταβάλλεται µηνιαίως µε πίστωση σε τραπεζικό λογαριασµό του δικαιούχου.

Το δικαίωµα στην καταβολή του επιδόµατος θα ισχύει από την 1η ηµέρα του επόµενου µήνα από την υποβολή της αίτησης.

Να σημειωθεί πως το συνολικό εισόδηµα του νοικοκυριού δεν µπορεί να υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ για µονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόµενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε επόµενο µέλος, είτε ενήλικο είτε ανήλικο.

Συνολικά το οικογενειακό εισόδηµα δεν µπορεί να υπερβαίνει τα 21.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 7.000 ευρώ

Επίδομα ενοικίου: Νοικοκυριό αποτελούµενο από δύο ενήλικα µέλη: 10.500 ευρώ

Επίδομα ενοικίου: Μονογονεϊκή οικογένεια µε ένα ανήλικο µέλος: 14.000 ευρώ

Επίδομα ενοικίου: Νοικοκυριό αποτελούµενο από τρία µέλη: 14.000 ευρώ

Επίδομα ενοικίου: Μονογονεϊκή οικογένεια µε δύο ανήλικα µέλη: 17.500 ευρώ

Επίδομα ενοικίου: Νοικοκυριό αποτελούµενο από τέσσερα µέλη: 17.500 ευρώ

Επίδομα ενοικίου: Μονογονεϊκή οικογένεια µε τρία ανήλικα µέλη: 21.000 ευρώ

Επίδομα ενοικίου: Νοικοκυριό αποτελούµενο από 5 µέλη και πάνω: 21.000 ευρώ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.