ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Αναδρομικά αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα ενοικίου - στέγασης από την 1η Ιανουαρίου σε 340.000 δικαιούχους και εμπεριέχεται στα μέτρα που θα έρθουν στη βουλή το επόμενο διάστημα ανεξαρτήτως των πολιτικών εξελίξεων δεδομένου ότι το μέτρο είχε εξαγγελθεί τον Σεπτέμβριο και περιελήφθη στον τελικό κείμενο του προϋπολογισμού για το νέο έτος 2019 και πρόκειται να ανακουφίσει αρκετούς πολίτες. Δείτε ποια θα είναι τα νέα κριτήρια.

Το επίδομα ενοικίου – στέγασης θα καταβληθεί οποτεδήποτε έρθει η διάταξη στη βουλή που θα καθορίζει τα νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Από το επίδομα ενοικίου 2019 πρόκειται να ωφεληθούν περίπου 340.000 πολίτες, ενώ το συνολικό ποσό που θα διατίθεται κάθε χρόνο ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ. Επίσης σε ετήσια βάση οι πολίτες θα υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση προκειμένου να γίνεται διασταύρωση των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων τους ώστε να συνεχίσει να καταβάλλεται το επίδομα στους δικαιούχους.

Για το επίδομα ενοικίου θα υπάρχουν και κριτήρια καταθέσεων, ενώ σε κάθε περίπτωση θα ισχύουν τα τεκμήρια κατά τον υπολογισμό του πραγματικού εισοδήματος.

Τόσο τα εισοδήματα όσο και η περιουσία θα υπολογίζονται αθροιστικά για όλα τα μέλη της οικογένειας καθώς και γι αυτούς που φιλοξενούνται από την οικογενειακή μονάδα όπως έγινε και με το Κοινωνικό μέρισμα

Το επίδομα ενοικίου και στεγαστικού δανείου θα δοθεί με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ενώ το ύψος του μηνιαίου επιδόματος θα είναι 70 ευρώ για τον άγαμο και θα αυξάνεται κατά 35 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας ενώ δικαιούχοι για το επίδομα ενοικίου θα είναι όσοι πληρώνουν ενοίκιο ή δόση στεγαστικού δανείου 1ης κατοικίας και το ετήσιο εισόδημά τους είναι έως 7.000 ευρώ για τον άγαμο και θα φθάνει τα 21.000 ευρώ για έγγαμους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.