ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Στην τελική ευθεία φέρεται να εισέρχεται η διαδικασία καταβολής ποσού για το επίδομα ενοικίου 2019 μετά και τη σημερινή επίσημη διαβεβαίωση από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. ενώ τώρα γίνονται οι τελευταίοι υπολογισμοί, ούτως ώστε να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των πιθανών δικαιούχων για το επίδομα στέγασης. Δείτε αναλυτικά πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποια είναι τα κριτήρια για το επίδομα.

Στις σημερινές δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο για το επίδομα ενοικίου, το οποίο θα έχει ως εισοδηματικό όριο τα 7.000 ευρώ για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό, ενώ ανώτατο όριο θα είναι τα 21 χιλιάδες ευρώ, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας.

Το επίδομα ενοικίου θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα – ανάλογα με τον αριθμό των μελών σε κάθε νοικοκυριό, καθώς και τα σχετικά κριτήρια ενώ 70 ευρώ θα λαμβάνουν μονοπρόσωπα νοικοκυριά με προσαύξηση 35 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος.

Επίδομα ενοικίου: Προσοχή στα εισοδηματικά κριτήρια

Για να εισπράξει κάποιος το επίδομα ενοικίου, το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού, όπως υπολογίζεται για τους σκοπούς της ένταξης στο πρόγραμμα, δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 7-8.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 4.000 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού ενώ σε νοικοκυριό με απροστάτευτο/α τέκνο/α καθώς και σε μονογονεϊκή οικογένεια ορίζεται προσαύξηση 8.000 ευρώ.

Επίδομα στέγασης: Ποσά και δικαιούχοι

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη: 175 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από πέντε μέλη και πάνω ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη και πάνω: 210 ευρώ.

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη: 105 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος: 140 ευρώ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.