ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Δείτε ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα ενοικίου. Το επίδομα ενοικίου θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα - ανάλογα με τον αριθμό των μελών σε κάθε νοικοκυριό, καθώς και τα σχετικά κριτήρια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, 70 ευρώ θα λαμβάνουν μονοπρόσωπα νοικοκυριά με προσαύξηση 35 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος. Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση από 840 ευρώ έως 2.500 ευρώ το χρόνο.

Η καταβολή ποσού για επίδομα ενοικίου θα έχει αναδρομική ισχύ από 1.1.2019, ενώ το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ και αφορά περίπου 300.000 νοικοκυριά.

Η κυβερνητική πρόταση θα τεθεί υπόψιν στους θεσμούς και εάν υπάρξει συμφωνία, θα προχωρήσει η νομοθέτησή του.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το επίδομα ενοικίου θα έχει ως εισοδηματικό όριο τα 7.000 ευρώ για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό, ενώ ανώτατο όριο θα είναι τα 21 χιλιάδες ευρώ, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχυθούν περισσότερο από 300.000 νοικοκυριά. Άλλωστε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, έχει εξασφαλίσει περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Επίδομα ενοικίου – Εισοδηματικά κριτήρια

Κριτήρια: Το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού, όπως υπολογίζεται για τους σκοπούς της ένταξης στο πρόγραμμα, δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 7-8.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 4.000 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού.

Στη μονογονεϊκή οικογένεια, καθώς και σε νοικοκυριό με απροστάτευτο/α τέκνο/α, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 8.000 ευρώ.

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη: 105 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος: 140 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη: 175 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από πέντε μέλη και πάνω ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη και πάνω: 210 ευρώ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.