ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Στο epidomastegasis.gr θα κατατίθενται οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου 2019. Το επίδομα ενοικίου θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού. Συγκεκριμένα, για μονοπρόσωπο νοικοκυριό το επίδομα θα είναι 70 ευρώ τον μήνα, ενώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού θα υπάρχει προσαύξηση κατά 1/2, δηλαδή κατά 35 ευρώ τον μήνα.

Για το επίδομα ενοικίου καταθέτουμε αιτήσεις στο epidomastegasis.gr ενώ τα εισοδηματικά κριτήρια θα κλιμακώνονται από 7.000 έως 21.000 ευρώ, ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού.

Κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό θα μπορεί να ενταχθεί εάν δηλώνει εισόδημα έως 7.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι για να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα πρέπει να έχει καταθέσει στην εφορία το μισθωτήριο συμβόλαιο, ώστε να διασταυρώνονται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος Τaxis της ΑΑΔΕ τα εισοδηματικά και περιουσιακά του στοιχεία.

Το επίδομα ενοικίου θα αυξάνεται για δικαιούχους με τέκνα με ένα ποσό που θα ισούται με ½ του συνολικού εσόδου, για κάθε πρόσθετο μέλος σε ένα νοικοκυριό.

Στην ΚΥΑ ορίζονται και τα εισοδηματικά κριτήρια που θα ισχύουν για τη χορήγηση του επιδόματος τα οποία θα κυμαίνονται από 7.000 έως 21.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των μελών μιας οικογένειας.

Θα υπάρχουν επίσης και περιουσιακά κριτήρια που θα ξεκινούν από τα 120.000 ευρώ και θα φτάνουν έως τα 180.000 ευρώ, κατ’ ανώτατο όριο.

Το επίδομα ενοικίου θα καταβάλλεται κάθε μήνα. Ειδικά όμως για την πρώτη καταβολή του 2019, θα καταβληθούν όλα τα μηνιαία επιδόματα που αναλογούν από την 1η Ιανουαρίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Eπηδομα στεγασησ