ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΙΤΗΣΕΙΣ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου - στέγασης 2019. Δείτε βήμα προς βήμα το πως κάνουμε αίτηση. Το επίδομα ενοικίου αφορά 660.000 άτομα (260.000 οικογένειες), ενώ το ενδιαφέρον είναι ότι το 32% αυτού του πληθυσμού θα είναι παιδιά και το 76% του πληθυσμού είναι έως 44 ετών.

Μέσα σε αυτήν την εβδομάδα, θα ανακοινωθεί το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου ενώ η ανακοίνωση αναμένεται εντός των επόμενων ωρών ή ημερών.

Σχετικά με την επιδότηση στεγαστικού δανείου για την πρώτη κατοικία, να σημειώσουμε ότι θα είναι στην τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια, που θα έρθει στη Βουλή αυτήν την εβδομάδα.

Αφορά 180.000 νοικοκυριά, δηλαδή 460.000 άτομα και διαθέτουμε 200 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι συνολικά για τη στέγη διαθέτουμε 500 εκατ. ευρώ, μαζί με τα 300 εκατ. από το επίδομα ενοικίου.

Από το επίδομα ενοικίου ωφελούνται νέοι άνθρωποι που επλήγησαν μέσα στην κρίση και είχαν προβλήματα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι το επίδομα ενοικίου δείχνει τη μεταστροφή της πολιτικής στα μεσαία εισοδήματα και στρώματα. Μέχρι σήμερα, η πρόνοια θεωρείτο για τους φτωχούς, ενώ πλέον φτάνουμε σε υψηλότερα εισοδήματα από εκείνα που θεωρούνται της ακραίας φτώχειας.

Η πρώτη πληρωμή θα γίνει το πιθανότερο μέσα στον Απρίλιο, ενώ εξήγησε αναλυτικά τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που θα ισχύουν, για να λάβει κάποιος το επίδομα ενοικίου 2019.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.