ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΙΤΗΣΕΙΣ: Έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για το επίδομα στέγασης - ενοικίου για το 2019. Το επίδομα ενοικίου θα δοθεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ενώ πολύ αυστηροί αναμένεται να είναι οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις των στοιχείων όσων δυνάμει δικαιούχων κάνουν αίτηση. Επίδομα ενοικίου θα λάβουν το 2019 πάνω από 300.000 νοικοκυριά, το οποίο θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα.

Έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα ενοικίου που πλέον έχει πάρει την ευρύτερη μορφή που είχε παλαιότερα το επίδομα στέγασης.

Το επίδομα ενοικίου αναμένεται να εισπράξουν πάνω από 300.000 νοικοκυριά και τα ποσά θα κυμαίνονται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα ενώ θα καλύπτει μέρος του ενοικίου ή του στεγαστικού δανείου των δικαιούχων.

Οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου θα γίνει σε πλατφόρμα ανάλογη με αυτή του κοινωνικού μερίσματος, αλλά από τον ΟΠΕΚΑ.

Επίδομα ενοικίου – στέγασης: Τα ποσά

3 μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με 1 ανήλικο μέλος: 140 ευρώ/μήνα

4 μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με 2 ανήλικα μέλη: 175 ευρώ/μήνα

4 μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με 3 ανήλικα μέλη: 210 ευρώ/μήνα.

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ/μήνα.

2 ενήλικα μέλη: 105 ευρώ/μήνα

Για ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό χωρίς παιδιά το επίδομα ενοικίου θα είναι 70 ευρώ τον μήνα, ενώ για ένα ζευγάρι χωρίς παιδί το ποσό καθορίζεται στα 105 ευρώ ενώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού, το επίδομα θα αυξάνεται κατά 35 ευρώ τον μήνα, ενώ ειδική μέριμνα προβλέπεται για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα.

Επίδομα ενοικίου – στέγασης: Που κάνουμε τις αιτήσεις

Οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου θα γίνει σε πλατφόρμα ανάλογη με αυτή του κοινωνικού μερίσματος, αλλά από τον ΟΠΕΚΑ.

 

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Το δικαιούμαι το επίδομα ενοικίου