ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Πως θα κάνουν οι οικογένειες την αίτηση για το επίδομα ενοικίου. Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση από 840 ευρώ έως 2.500 ευρώ το χρόνο. Το επίδομα ενοικίου θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα - ανάλογα με τον αριθμό των μελών σε κάθε νοικοκυριό, καθώς και τα σχετικά κριτήρια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, 70 ευρώ θα λαμβάνουν μονοπρόσωπα νοικοκυριά με προσαύξηση 35 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος.

Στη μονογονεϊκή οικογένεια, καθώς και σε νοικοκυριό με απροστάτευτο/α τέκνο/α, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 8.000 ευρώ.

Επίδομα ενοικίου-Αίτηση: Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ

Επίδομα ενοικίου-Αίτηση: Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη: 105 ευρώ

Επίδομα ενοικίου-Αίτηση: Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος: 140 ευρώ

Επίδομα ενοικίου-Αίτηση: Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη: 175 ευρώ

Επίδομα ενοικίου-Αίτηση: Νοικοκυριό αποτελούμενο από πέντε μέλη και πάνω ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη και πάνω: 210 ευρώ.

Κριτήρια: Το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού, όπως υπολογίζεται για τους σκοπούς της ένταξης στο πρόγραμμα, δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 7-8.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 4.000 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού.

Η καταβολή ποσού για επίδομα ενοικίου θα έχει αναδρομική ισχύ από 1.1.2019, ενώ το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ και αφορά περίπου 300.000 νοικοκυριά.

Η κυβερνητική πρόταση θα τεθεί υπόψιν στους θεσμούς και εάν υπάρξει συμφωνία, θα προχωρήσει η νομοθέτησή του.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το επίδομα ενοικίου θα έχει ως εισοδηματικό όριο τα 7.000 ευρώ για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό, ενώ ανώτατο όριο θα είναι τα 21 χιλιάδες ευρώ, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.