ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Βγήκε η ΚΥΑ για το επίδομα ενοικίου 2019 και η αίτηση θα κατατίθεται στο epidomastegasis.gr μιας και βγήκε η ΚΥΑ. Για το επίδομα ενοικίου τα εισοδηματικά κριτήρια θα κλιμακώνονται από 7.000 έως 21.000 ευρώ, ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού. Κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό θα μπορεί να ενταχθεί εάν δηλώνει εισόδημα έως 7.000 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για το επίδομα ενοικίου 2019 και η αίτηση από τον δικαιούχο θα κατατίθεται στο epidomastegasis.gr.

Το επίδομα ενοικίου θα καταβάλλεται κάθε μήνα. Ειδικά όμως για την πρώτη καταβολή του 2019, θα καταβληθούν όλα τα μηνιαία επιδόματα που αναλογούν από την 1η Ιανουαρίου.

Δείτε τα δικαιολογητικά και τα ποσά:

Το επίδομα ενοικίου θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού. Συγκεκριμένα, για μονοπρόσωπο νοικοκυριό το επίδομα θα είναι 70 ευρώ τον μήνα, ενώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού θα υπάρχει προσαύξηση κατά 1/2, δηλαδή κατά 35 ευρώ τον μήνα.

Το επίδομα ενοικίου θα αυξάνεται για δικαιούχους με τέκνα με ένα ποσό που θα ισούται με ½ του συνολικού εσόδου, για κάθε πρόσθετο μέλος σε ένα νοικοκυριό.

Στην ΚΥΑ ορίζονται και τα εισοδηματικά κριτήρια που θα ισχύουν για τη χορήγηση του επιδόματος τα οποία θα κυμαίνονται από 7.000 έως 21.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των μελών μιας οικογένειας.

Θα υπάρχουν επίσης και περιουσιακά κριτήρια που θα ξεκινούν από τα 120.000 ευρώ και θα φτάνουν έως τα 180.000 ευρώ, κατ’ ανώτατο όριο.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση του ΚΕΑ (Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) ανακοίνωσε η αρμόδια Υπουργός Θεανώ Φωτίου σήμερα.

Ο δικαιούχος για να υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα πρέπει να έχει καταθέσει στην εφορία το μισθωτήριο συμβόλαιο, ώστε να διασταυρώνονται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος Τaxis της ΑΑΔΕ τα εισοδηματικά και περιουσιακά του στοιχεία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.