ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ: Πότε καταβάλλεται το επίδομα ενοικίου στους δικαιούχους. Σε λειτουργία η πλατφόρμα για αιτήσεις στο πρόγραμμα.

Ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων αφορά στο φορολογικό έτος 2018 και καταχωρίζεται ως έχει στο Ε1, ανεξάρτητα εάν κατά την υποβολή της αίτησης στο πρόγραμμα έχουν αποκτηθεί νέα τέκνα. Για έγγαμους που υποβάλλουν χωριστή δήλωση, ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων θα διασταυρωθεί ηλεκτρονικά μόνο από το έντυπο Ε1 του αιτούντος.

Η επιφάνεια κύριων χώρων του ακινήτου και το ποσοστό συνιδιοκτησίας καταχωρίζονται ακριβώς ως έχουν στο Ε9.

Στις περιπτώσεις που υπάρχει συγκυριότητα επί του ακινήτου, ο αιτών θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΦΜ των συγκύριων, το είδος και το ποσοστό συγκυριότητας καθώς και τον Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου που αντιστοιχεί σε κάθε συγκύριο.

Εξοικονομώ κατ’ οίκον II: 1. Για τον υπολογισμό του ποσοστού επιχορήγησης χρησιμοποιούνται τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2018. Η χρήση του ακινήτου ως κύρια κατοικία διασταυρώνεται από το Ε1 του φορολογικού έτους 2018.

Τα στοιχεία του ακινήτου διασταυρώνονται από τη δήλωση περιουσιολογίου Ε9.

Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος πρέπει να αναγράφεται στο Ε1, στο Ε9 και στην αναλυτική κατάσταση για μισθώματα ακίνητης περιουσίας Ε2.

Τα ποσά των εισοδημάτων καταχωρίζονται ακριβώς ως έχουν στο πεδίο «εισόδημα επιβολής εισφοράς» του πίνακα Γ2.

Για τους έγγαμους που υποβάλλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις, θα γίνει διασταύρωση και επομένως θα ληφθεί υπόψη το «οικογενειακό» εισόδημα.

Εξοικονομώ κατ’ οίκον II: Συγκεκριμένα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις ανοίγει:

-τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας.

-την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου για τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης.

Εξοικονομώ κατ’ οίκον II: -τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο.

Τι πρέπει να προσέχουν οι ενδιαφερόμενοι

Δώδεκα είναι τα «σημεία – κλειδιά» που πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι ενδιαφερόμενοι για τη σωστή αίτηση στο πρόγραμμα

Πότε πληρώνεται το επίδομα ενοικίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.