ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Με βάση τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, μέχρι νωρίς το πρωί της Πέμπτης (21/3), είχαν υποβληθεί 246.379 αιτήσεις, από τις οποίες οι 104.511 εγκρίθηκαν, οι 16.946 απορρίφθηκαν, οι 27.308 ακυρώθηκαν και οι 96.296 είναι σε αναμονή. Τι θα γίνει με τα αναδρομικά για το επίδομα ενοικίου.

Μέχρι τώρα συνολικά 104.511 αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου (σ.σ. σύνολο δικαιούχων 277.983) έχουν εγκριθεί έως τώρα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Μέχρι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο θα πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου για να λάβουν οι δικαιούχοι τα ποσά που τους αναλογούν από το επίδομα ενοικίου 2019.

Στο epidomastegasis.gr κάνουμε την αίτηση για το επίδομα ενοικίου. Η πλατφόρμα θα λειτουργήσει με τις γνωστές διαδικασίες, ενώ το επίδομα, όπως μας διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι, θα δοθεί και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, εφόσον το μισθωτήριο είναι από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Τα νοικοκυριά θα λάβουν φέτος το επίδομα ενοικίου ακόμα και αν ο λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας για τη μισθωμένη κατοικία δεν είναι στο όνομά τους. Θα πρέπει όμως μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 να μεταφερθεί στο όνομα του αιτούντος ή μέλους του νοικοκυριού.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 το επίδομα ενοικίου θα χορηγείται μόνο στους δικαιούχους που η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας είναι στο όνομά τους.

Σε ποιες περιπτώσεις το επίδομα ενοικίου θα χορηγηθεί αναδρομικά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.