ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ: Παρά τα όσα συμβαίνουν και στη χώρα μας εξαιτίας του κορονοϊού, δεν είναι η επιδημία αλλά η επέτειος της 25ης Μαρτίου που θα φέρει νωρίτερα από το προβλεπόμενο τις συντάξεις στα Ταμεία για τον μήνα Απρίλιο.

Συντάξεις Απριλίου

Το Δημόσιο, ΙΚΑ και ΝΑΤ θα καταβάλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Μαρτίου
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 24 Μαρτίου
Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 24 Μαρτίου
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 24 Μαρτίου
Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 31 Μαρτίου
Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Μαρτίου
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν τη Δευτέρα 30 Μαρτίου
Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Πέμπτη 2 Απριλίου

Αναδρομικά για κύριες και επικουρικές τον Αύγουστο

Τον Αύγουστο αναμένεται να δοθούν εφάπαξ τα αναδρομικά με τις αυξήσεις στις κύριες συντάξεις με βάση τα υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης. Αυτό προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος. Νωρίτερα τον Ιούνιο πρόκειται να καταβληθούν τα αναδρομικά στις επικουρικές. Ο σχεδιασμός του ΕΦΚΑ προβλέπει τα παρακάτω τρία στάδια:

  1. Επανυπολογισμός κύριων συντάξεων εντός 6 μηνών (Φεβρουάριος –Ιούλιος 2020) για 900.000 συνταξιούχους που έχουν έως 40 έτη ασφάλισης.
  2. Πληρωμή των αυξήσεων και των αναδρομικών κύριων συντάξεων μέχρι τον Αύγουστο του 2020.
  3. Επανυπολογισμός όλων των επικουρικών συντάξεων (Μάρτιος –Απρίλιος ή και Μάιος) με ακύρωση των μειώσεων σε συνταξιούχους που είχαν άθροισμα συντάξεων πάνω από τα 1.300 ευρώ τον Ιούνιο του 2016.

Ήδη ο ΕΦΚΑ προχωρεί άμεσα στον επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων.Στόχος είναι να ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών. Όσοι δικαιούνται αυξήσεις θα τις πάρουν αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2019 καθώς από τότε θα τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου τόσο για τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης όσο και για την επιστροφή των περικοπών που είχαν γίνει στις επικουρικές συντάξεις το 2016 και κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.