Δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης. Το δικαίωμα στη δίμηνη παράταση αφορά στη λήξη επιδόματος ανεργίας και όχι λήξη δίμηνης παράτασης.

Τι πρέπει να ξέρετε για τις πληρωμές του επιδόματος ανεργίας
Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου, η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαρτίου.
Για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός του Φεβρουαρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαρτίου.
Για όσους ανέργους έληξε το επίδομα ανεργίας τον Φεβρουάριο η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου.
Για όσους ανέργους έληξε ή λήγει το επίδομα ανεργίας μέσα στον Μάρτιο ο πρώτος μήνας θα καταβληθεί μέσα στον Απρίλιο, ενώ ο δεύτερος μήνας τον Μάιο.

Παρατείνονται τα μέτρα στήριξης και τον Απρίλιο προς τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, που πλήττονται από τις συνέπειες του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο λοιπόν, στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης παίρνουν παράταση τα επιδόματα ανεργίας κατά δύο μήνες. Το κόστος θα ανέλθει σε 77 εκατ. ευρώ, ενώ η εν λόγω παράταση αφορά όσα επιδόματα έληγαν μέσα στον Μάρτιο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.