Οι εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις–εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ως αποζημίωση ειδικού σκοπού μπορούν να υποβάλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, αν η δήλωση αφορά όλο τον Αύγουστο, το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ, αλλά σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών.

Η προθεσμία υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες που δεν επαναλειτούργησαν κατά τη θερινή τουριστική περίοδο 2020, έχουν δικαίωμα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων, αλλά σε αυτήν την περίπτωση κατατίθεται από τον εργαζόμενο για κάθε μήνα, από 01/06/2020 και μέχρι 30/09/2020 εφόσον δεν έχει άλλη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε άλλον εργοδότη.

Υπενθυμίζεται ότι, σε όλες τις περιπτώσεις, οι μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις υποβάλλονται συγκεντρωτικά τον επόμενο μήνα, από τον μήνα αναφοράς.

Επίσης, είναι δυνατή η υποβολή μονομερών δηλώσεων και για τον Ιούνιο και για τον Ιούλιο.

Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής δηλώσεων

Σχετική δήλωση στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» μπορούν να υποβάλουν εκείνοι που προέρχονται από τους κλάδους Επισιτισμού, Τουρισμού, Μεταφορών, Πολιτισμού, Αθλητισμού και κάθε άλλου κλάδου βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), καθώς και οι επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας, κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων.

Ειδικότερα, επιχειρήσεις και εργοδότες με νέες αναστολές και ορθές επαναλήψεις έχουν δικαίωμα υποβολής μέχρι την Πέμπτη (24/09) και οι υπεύθυνες δηλώσεις εργαζόμενων μπορούν να κατατεθούν έως την Παρασκευή (25/09).

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.