Ποσό 55.686 ευρώ αφορά σε πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 116 δικαιούχους, στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων από εργαζομένους με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης στον κλάδο του τουρισμού.

Ποσό 254,9 εκατ. ευρώ αφορά στην καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους 532.208 εργαζομένους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή κατά τον Φεβρουάριο.
Ποσό 3,12 εκατ. ευρώ αφορά στην καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 8.272 δικαιούχους για αναστολές συμβάσεων εργασίας Ιανουαρίου, για τις οποίες υποβλήθηκαν συμπληρωματικές δηλώσεις.
Ποσό 2,4 εκατ. ευρώ περίπου αφορά σε επιδόματα αδείας 71.092 εργαζομένων που έχουν ενταχθεί στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Η πλατφόρμα στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» θα παραμείνει ανοικτή έως και την Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 16:00 το απόγευμα, ενώ μετά δεν θα είναι δυνατή η δήλωση της αναστολής σύμβασης με αναδρομική ισχύ από 1η Μαρτίου και θα ισχύει αυστηρά η προαναγγελία.

Επομένως όσοι όσοι εργοδότες θέλουν να δηλώσουν προγενέστερες αναστολές, ακόμη και για το διάστημα 1- 4 Μαρτίου πρέπει να το κάνουν έως την προσεχή Δευτέρα, καθώς αν το δηλώσουν την ερχόμενη Τρίτη 9 Μαρτίου, η αναστολή θα ισχύει από την Τετάρτη 10 Μαρτίου.

Ωστόσο τα νέα κριτήρια επιλεξιμότητας των ΚΑΔ που δικαιούνται να θέσουν σε αναστολή το προσωπικό τους για τον μήνα Μάρτιο αφήνoυν εκτός πάνω από 50.000 επιχειρήσεις, δηλαδή μία στις 10 επιχειρήσεις που είχαν θέσει το προσωπικό τους σε αναστολή τον Φεβρουάριο.

Οι επιχειρήσεις που πληρούν και τα τρία αυτά κριτήρια, για να δηλώσουν αναστολές πρέπει:

να έχουν υποβάλει όλες τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 και
να μην παρουσιάζουν αύξηση του κύκλου εργασιών τους την περίοδο από 1η Απριλίου 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την περίοδο από 1η Απριλίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2019, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ που τηρεί η ΑΑΔΕ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.