Η αύξηση του συνολικού ετησίου οικογενειακού εισοδήματος που θα προκαλέσει η προσμέτρηση των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού είναι πολύ πιθανό να ανεβάσει το οικογενειακό εισόδημα σε επίπεδο υψηλότερο των εισοδηματικών ορίων που ισχύουν για τη χορήγηση των διαφόρων κοινωνικών επιδομάτων και εν τέλει η εξέλιξη αυτή να κοστίσει στον χαμηλόμισθο εργαζόμενο την απώλεια των συγκεκριμένων παροχών.

Τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας νομοθέτησαν διάταξη σύμφωνα με την οποία οι μηνιαίες αποζημιώσεις ειδικού σκοπού των 534 ευρώ που έλαβαν οι εργαζόμενοι αυτοί το 2020 θα συνυπολογίζονται στα συνολικά ετήσια οικογενειακά εισοδήματά τους, τα οποία λαμβάνονται υπόψη για να κριθεί εάν δικαιούνται να λάβουν διάφορα κοινωνικά επιδόματα χορηγούμενα βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η συγκεκριμένη απόφαση, οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, αν και απαλλάσσονται τόσο από τον φόρο εισοδήματος όσο και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, θεωρούνται εισοδήματα από μισθωτή εργασία και προσμετρώνται στο συνολικό ετήσιο πραγματικό οικογενειακό εισόδημα κάθε εργαζομένου που τις έλαβε.

Τα ποσά αυτά είναι αφορολόγητα, αλλά προσμετρώνται στο οικογενειακό εισόδημα που λαμβάνεται υπ΄όψιν για να προσδιοριστούν οι επιλέξιμοι για άλλα επιδόματα
Σε μπούμεραγκ για χιλιάδες χαμηλόμισθους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ενδέχεται να εξελιχθούν οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού των 534 ευρώ το μήνα που έλαβαν το 2020.

Τα ποσά αυτά, αν και αφορολόγητα, θα προσμετρηθούν στα συνολικά ετήσια οικογενειακά εισοδήματά τους ανεβάζοντάς τα πάνω από ισχύοντα εισοδηματικά όρια για την χορήγηση διαφόρων κοινωνικών επιδομάτων. Το αποτέλεσμα θα είναι να χάσουν το δικαίωμα είσπραξης των συγκεκριμένων επιδομάτων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.