ΕΠΙΔΟΜΑ 534 ΕΥΡΩ: Για τους εργαζόμενους σε κλειστές επιχειρήσεις η αποζημίωση ειδικού σκοπού για ολόκληρο τον Μάιο ορίζεται στα Μένει να διευκρινισθεί αν οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται επί των 534 ευρώ ή επί των μεικτών αποδοχών του εργαζομένου.

ΕΠΙΔΟΜΑ 534 ΕΥΡΩ: Επιχειρήσεις αυτές της κατηγορίες, όπου η αναστολή λειτουργίας συνεχίζεται κατά τον Μάιο με εντολή κρατικής αρχής, καλούνται να υποβάλλουν το ειδικό έντυπο με τίτλο «Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων – Εργοδοτών για την παράταση ή την ανάκληση αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους» στο «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Εκεί θα πρέπει να αναφέρουν :

-Την συνέχιση αναστολής της λειτουργίας τους με εντολή δημόσιας αρχής (βάσει ΚΑΔ, οριζόμενους από το Υπουργείο Οικονομικών, όπως ισχύουν κάθε φορά.

Επικουρικές συντάξεις ΙΚΑ Ιουνίου 2020

-Την αναλυτική λίστα με τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας συνεχίζουν να τελούν σε αναστολή.

-Τα αναλυτικά στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, εφόσον έχουν επαγγελματική μίσθωση για την επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει ανασταλεί.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι επιχειρήσεις χωρίζονται σε δύο διακριτές κατηγορίες. Εκείνη που αφορά όσες θα επαναλειτουργήσουν ή εξακολουθούν να πλήττονται βάσει των γνωστών ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών και εκείνη που αφορά όσες θα παραμείνουν κλειστές και τον Μάιο με εντολή της κυβέρνησης.

Στην πρώτη περίπτωση, των επιχειρήσεων που είτε πλήττονται σημαντικά και έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους, είτε επαναλειτουργούν κατόπιν άρσης της αναστολής λειτουργίας τους με εντολή δημόσιας αρχής, επιτρέπεται η παράταση αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή μέχρι του ποσοστού 60% αυτών. Το χρονικό διάστημα της παράτασης είναι κατ’ ανώτατο όριο τριάντα (30) ημέρες και πάντως όχι πέραν της 31 Μαΐου 2020.

Στο παράρτημα μάλιστα που συνοδεύει την ΚΥΑ περιλαμβάνεται μια σειρά επιχειρήσεων στις οποίες είναι δυνατή η παράταση αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους σε ποσοστό πάνω από το προβλεπόμενο του προβλεπομένου.

Τη δυνατότητα διατήρησης σε αναστολή μέχρι και τις 31 Μαΐου έως και του 60% των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού τους για επιχειρήσεις και εργοδότες που είτε πλήττονται σημαντικά από την κρίση, είτε επαναλειτουργούν, προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.