Ι.Μ. ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΑΝΝΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητρόπολης, την Παρασκευή 17 Μαΐου.
Παρευρέθηκαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, οι Γενικοί Γραμματείς Υπουργείου Οικονομικών Γεώργιος Ζερβός, ΥΠΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος και Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρος Καμπούρης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, και άλλοι προσκεκλημένοι.

Ο Σεβασμιώτατος προέβη στις παρακάτω ανακοινώσεις:

Από την επιχορήγηση της Ελληνικής Πολιτείας, για τους σεισμόπληκτους ναούς της Ι. Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου α) διατέθηκαν τετρακόσιες χιλιάδες ευρ. (400.000 ευρ.) για την αποκατάσταση του πληγέντος από το σεισμό, Ιερού Καθεδρικού Ναού Αρκαλοχωρίου Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. β) Επιχορηγήθηκαν για την εκπόνηση μελετών αποκατάστασης των, όλοι οι σεισμόπληκτοι καθεδρικοί ναοί των ενοριών της Ι. Μητροπόλεως.

Ο Σεβ. Αρκαλοχωρίου μετά του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη έχουν συνυπογράψει τη σχετική Σύμβαση, όπως και μετά του Δημάρχου κ. Βασίλη Κεγκερογλου, ενώ προχωρούν οι προκηρύξεις των παραπάνω έργων.

Τα παραπάνω νέα ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας επανάλαβε α) στη σύσκεψη που ακολούθησε στο Δημαρχείο παρόντων των παραπάνω Υπουργών, Γενικών Γραμματέων, του Δημάρχου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, του πρ. Δημάρχου κ. Χαράλαμπου Γιαννόπουλου και των φορέων της περιοχής και β) στα μέσα ενημέρωσης που ήταν παρόντα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.