Συστήνεται, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.), Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών (Ι.Β.Ε.) και μετονομάζεται το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας (Ι.Π.Ε.) σε Ινστιτούτο Γεωενέργειας.

Νέα τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της επιτάχυνσης διαδικασιών στις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις και δημιουργία πλαισίου για τις εταιρείες τεχνοβλαστούς».

Με την υπόψη τροπολογία ρυθμίζονται ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και κατά βάση προτείνονται τα εξής:

1.α. Παρατείνεται μέχρι την 31η.12.2022 (από 31.12.2021 που ισχύει σήμερα), η προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των νόμων 3299/2004 και 3908/2011, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

β. Μετατίθεται για την 1η.2.2022 (από 5.11.2021 που ισχύει σήμερα ως ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν.4849/2021 περί αναμόρφωσης του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας, μεταξύ άλλων, ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων), η έναρξη ισχύος διατάξεων που αφορούν σε υπαίθριες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

2.Απαγορεύεται η εισαγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%, που προορίζονται για εγχώρια κατανάλωση.

3. Τροποποιείται η διάρκεια ισχύος του αφορολόγητου, ανεκχώρητου και ακατάσχετου, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, της ενίσχυσης που καταβάλλεται στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενών από το ΕΣΠΑ δράσεων «e-λιανικό – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος».

4. Προβλέπεται ότι δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, η ενίσχυση που καταβάλλεται στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης από το ΕΣΠΑ δράσης «Επιχορήγηση επιχειρήσεων παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών».

5.Παρατείνονται, έως την 31η.3.2022 (λήγουν την 31η. 12.2021):

– οι ειδικοί όροι αδειοδότησης της παραγωγής αντισηπτικών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού,
-η δυνατότητα του Δήμου Λαμιαίων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας να προβαίνει σε ενέργειες καθαριότητας και φύλαξης των εγκαταστάσεων του ν.π.δ.δ. με την επωνυμία «Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.