Σηκώνουν μανίκια και αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για την επαναξιολόγηση των πρωτοκόλλων στις εκκλησίες και τους χώρους λατρείας, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, με στόχο την ασφαλή παρουσία των πιστών στους ιερούς ναούς, ιδιαίτερα την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στόχος των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής είναι να βρεθεί η κοινή συνισταμένη με την Εκκλησία της Κύπρου, προκειμένου να ετοιμαστεί ένα πρωτόκολλο, το οποίο θα είναι και εφαρμόσιμο, αλλά και αυστηρό, έτσι ώστε να αποτρέπει ή έστω να ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες διασποράς του ιού εντός των ναών.

Μιλώντας στο philenews, o επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Τσιούτης, ανέφερε πως μέλη της επιτροπής, ανέλαβαν πρωτοβουλία σε μία προσπάθεια να δουν, όπως επεσήμανε, από κοινού με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Κύπρου την αναπροσαρμογή των πρωτοκόλλων που αφορούν τους εκκλησιαστικούς χώρους ενόψει του Πάσχα. Μεταξύ των μελών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, σε αυτό το στάδιο, σημείωσε, γίνεται ανταλλαγή απόψεων και ιδεών επί του υφιστάμενου πρωτοκόλλου, οι οποίες αναμένεται να καταλήξουν σε εισηγήσεις, αφού διευθετηθεί συνάντηση και με εκπρόσωπο της Εκκλησίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα ενόψει Πάσχα»

Τα μέλη της Επιτροπής, με δεδομένο ότι «χάθηκε» και το περσινό Πάσχα λόγω της πανδημίας, αλλά και τα περασμένα Χριστούγεννα λόγω των βεβαρημένων επιδημιολογικών δεδομένων, μελετούν το υφιστάμενο πρωτόκολλο και θα προχωρήσουν σε όποιες αλλαγές είναι δυνατόν να γίνουν, προκειμένου να λειτουργήσουν έστω και υπό συνθήκες πανδημίας οι εκκλησίες, με την προσέλευση μεγαλύτερου αριθμού πιστών.

Με τη σειρά της, το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, Δρ Μαρία Κολιού, ανέφερε ότι η πρωτοβουλία μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για την αναπροσαρμογή των πρωτοκόλλων των εκκλησιών, βρίσκεται στα αρχικά στάδια με την καταγραφή απόψεων και ιδεών των μελών της επιστημονικής ομάδας για να καταλήξουν σε εισηγήσεις. Κατέστησε σαφές ότι το πρωτόκολλο, το οποίο θα θεσπιστεί, θα πρέπει να είναι εφαρμόσιμο και επιστημονικά τεκμηριωμένο. Σημείωσε ακόμη ότι καταγράφονται όλες οι ιδέες, ενώ η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή θα συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη, για να συζητήσει το θέμα πριν την κατάληξη της εισήγησής της που θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.